Interior modern amenajat în nuanțe calde și primitoare

Un apartament luminos, extins pe 130 mp, cu încăperi ample, este pus în valoare prin materiale și finisaje de înaltă calitate, cu ajutorul arhitecților Anda Ștefan și Ion Ciontea.

Beneficiarii și-au dorit un interior modern, cu nuanțe calde și un mix confortabil de texturi. Apartamentul cu patru camere beneficia deja de o zonificare clară zi/noapte, iar arhitecții au căutat să obțină o unitate a spațiilor prin mobilierul propus. Acesta a fost proiectat de la zero, în volume rectangulare cu înălțimi diferite, reluate în toate camerele. Nota de originalitate este dată de colțurile „explodate”, ce conferă dinamism spațiilor. În acest fel, mobilierul devine elementul–cheie al camerelor.

Cromatica generală se bazează pe nuanțe naturale, calde și confortabile: lemn natur, bej, gri, argintiu în living, cu accente date de culorile vii: galben citron și albastru prăfuit în birou, mov și verde în camera copilului.

Zona de zi este open space cu bucătăria, care a fost modificată pentru a fi mai încăpătoare, iar elementul distinctiv al spațiului este constituit de barul cu blat de lemn masiv, care urcă pe perete și tavan, coborând pe peretele opus pentru a crea o poartă de intrare spre zona de zi.

Dormitorul matrimonial se remarcă prin patul ce pare că plutește, impresie amplificată de iluminarea cu LED. Tapetul propus are un imprimeu de dantelă macro, în nuanțe de bej închis, modelul fiind reluat pe ușile dressing-ului principal într-un ton mai deschis.

În zona de hol, ușile originale au fost înlocuite cu uși tip „filomuro” (cu toc ascuns), ce creează un decor minimalist, curat.

Amenajarea rezultată este una armonioasă și primitoare, remarcându-se prin soluțiile originale de mobilier și eleganță subtilă a detaliilor propuse.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.