Idei ușor de aplicat pentru amenajarea de Crăciun

Crăciunul se apropie cu pași repezi și încă nu ați apucat să îmbrăcați casa în haine festive? Iată câteva idei care vă vor transforma locuința într-un loc magic, în care puteți savura cea mai frumoasă perioadă a anului. De la decorarea bradului, și până la alegerea ornamentelor de interior, am venit înaintea voastră cu mici sfaturi ce vă vor inspira pentru a răspândi spiritul Crăciunului în întreaga locuință.

 

Fie că optați pentru clasica combinație de roșu-verde sau pentru o cromatică subtilă, compusă din nuanțe pastelate și accente metalice, există o multitudine de opțiuni care așteaptă să fie puse în aplicare. În general, este recomandat să apelați la experiența unui specialist în design interior, însă pentru realizarea amenajării de Crăciun puteți da frâu liber imaginației, optând pentru ornamentele DIY, care vor conferi locuinței un plus de personalitate.

Mai mult decât atât, opțiunile sunt nelimitate, deci este important să construiți o amenajare unitară și omogenă. Puteți obține un aspect unitar pornind de la o gamă cromatică, care să nu se constituie din mai mult de 3 tonuri de culoare. Iată câteva idei de impact, care sunt de asemenea ușor de aplicat:

Ghirlande

Ghirlandele sunt un element care nu poate lipsi din cadrul niciunei amenajări de Crăciun. Diversitatea formelor de ghirlande, începând cu cele de hârtie, aluminiu, brad, și continuând cu clasicele felii de lămâi sau portocale, contribuie la formarea unui element de decor extrem de versatil pentru locuința dumneavoastră. Le puteți agăța în diferite locuri, precum tăblia patului, deasupra șemineului, pe balustrada scării sau chiar în dreptul oglinzii.

Mini brazi

Chiar dacă nu intenționați să renunțați la un brad înalt, cu adevărat fastuos, puteți integra în amenajare și un brad în miniatura. Brazii în miniatura sunt o soluție adorabilă și creativă. Având o dimensiune redusă, le puteți găsi cu ușurință un loc în locuința dumneavoastră și ii puteți pune în valoare, evidențiind zona cu luminițe decorative.

Căsuțe decorative

Căsuțele decorative, cunoscute și sub numele de Putz Houses, sunt un simbol al Sărbătorilor provenit din țările nordice. Puteți incorpora în amenajare un ansamblu de căsuțe din ceramică sau de ce nu, le puteți construi chiar dumneavoastră din turtă dulce.

Pleduri în carouri

Ce poate fi mai sugestiv pentru transmiterea spiritului Crăciunului decât carourile de culoare roșie sau verde? Este din nou acel moment din an în care a venit vremea carourilor: pijamalele pufoase, fețele de masă și pledurile suprapuse vor desăvârși o atmosferă caldă și crudiciunea, completată de vinul fiert sau ciocolata caldă servită lângă brad.

Elemente naturale

Elementele de decor naturale sunt o modalitate sofisticată pentru impregna spiritul Crăciunului în orice încăpere, incluzând baia. Aici, o singura crenguța de brad sau câteva conuri așezate cu grija vor răspândi un miros îmbietor și își vor pune amprenta asupra ambientului.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.