Idei de Cadouri pentru Craciun – Obiecte Fine din Portelan

Daca esti in cautarea unui cadou deosebit pentru Craciun, iti recomandam sa alegi un obiect decorativ unicat. Portelanul contemporan ia forme surprinzatoare – lampi decorative, lampi pentru aromoterapie, clopotei si ingeri din ceramica sau seturi de ceai, sub viziunea Ceramic Sparrow, un atelier de design de obiect din Bucuresti creat in 2009.

Colectia de lampi decorative creata in 2016 a fost inspirata de ferestrele caselor vechi. Designerii au creat lampi care se pot suspenda sau aseza pe masa, pe birou sau pe o polita pentru ca efectul luminii de lumanare din interior sa realizeze un efect teatral de umbre care se proiecteaza pe perete sub forma unei ferestre.

cadou-de-craciun-lampa-ceramic-sparrow-2

Din exterior, lampa se vede ca un mic palat luminat de secol XVIII, cand candelabrele cu lumanari constituiau modalitatea de iluminare principala. Ferestrele din Bucuresti, Viena, Paris sau Londra au fost o reala sursa de inspiratie pentru mica echipa Ceramic Sparrow.

cadou-de-craciun-lampa-suspendata-ceramic-sparrow

Forma lampilor a fost proiectata pentru a crea iluzia unei case in miniatura, iar intersectia volumelor- cilindrul si trunchiul unei piramide in partea superioara – este menita sa compuna o casa in stil romanic, cu contraforti, sau neoclasic, stiluri arhitecturale ce utilizeaza ferestre deosebite.

Dimensiuni lampi: inaltime 18 cm, baza 10.5 cm

Materiale folosite: portelan, glazura, pigmenti ceramici.

Lampile de portelan pentru aromoterapie sunt inspirate de colectia de mai sus. Se pun cateva picaturi de ulei esential (sau se pot face amestecuri de esente) in apa, pentru a beneficia de o mireasma imbietoare, completata de atmosfera creata de umbrele emanate de ferestre. Forma cilindrica a obiectelor si golul ferestrelor compun o forma unitara si continua. Farfuriuta in care sta esenta este adancita si a fost gandita sa incapa in cercul lampii, pentru a crea posibilitatea de a pune o cantitate mai mare de apa si ulei esential. Ferestrele luminate de lumanare creeaza un aer festiv si intim, de palat in sarbatoare.

cadou-de-craciun-lampa-aromoterapie-ceramic-sparrow

Dimensiuni lampi: inaltime 11 cm, baza 7 cm

Materiale folosite: portelan, glazura, pigmenti ceramici.

Colectiile Ceramic Sparrow de Ingeri si Clopotei aduc Craciunului farmecul de poveste al copilariei.  Grafica este inspirata de atmosfera feerica a noptilor de iarna, in care orasele devin statice si serene, loc de contemplare pentru ingerii ce vegheaza orasul.

inger-din-ceramica-1

Obiectele din portelan redau case transilvanene sau ilustratii din povestile lui Hans Christian Andersen, cu atmosfera perfecta a unei nopti de iarna.

Dimensiuni: 15cm inaltime si 9 cm baza

Materiale folosite: portelan, glazura, pigmenti ceramici sau culori de apa, lac si foita de aur.

inger-din-ceramica-4

inger-din-ceramica-3

inger-din-ceramica-2

clopotel-ceramic-sparrow-3

Colectia de seturi pentru ceai se inspira din designul obiectelor din atelierele vieneze si japoneze.

cadou-de-craciun-set-de-ceai-ceramic-sparrow

Obiectele Ceramic Sparrow se adreseaza persoanelor care apreciaza lucrurile deosebite, calitative, si percep valoarea data de unicitatea acestora fata de produsele de serie, lucrate mecanic. Colectiile ceramice nu isi pierd niciodata valoarea, fiind obiecte de arta ce isi bucura posesorul prin povestea pe care o poarta, atat cea vizibila, imprimata pe suprafata obiectului, cat si cea intangibila, a etapelor premergatoare obiectului, prin cautarea formei perfecte.

Toate colectiile pot fi admirate si comandate pe pagina de facebook https://www.facebook.com/vrabieceramica.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.