Idee de Amenajare – Baie de Primavara

Bucuria venirii primaverii se resimte si in design interior – ne vin idei noi si proaspete, in ton  cu… acest anotimp mult asteptat :). Va prezentam mai jos o idee de amenajare baie de mici dimensiuni, in doua variante: cu vas de WC stativ si vas de WC suspendat.

De multe ori, baia mica (grupul sanitar) este amenajata in graba, fara multa creativitate, existand prejudecata ca intr-un spatiu mic nu poti face mare lucru. Propunerea de amenajare de baie de mai jos, realizata de arh. int. Elena Lavric, este realizata pentru o baie de 2.87 m2 (2.05 x 1.4 m) si demonstreaza cum un spatiu redus se poate amenaja ingenios si inspirat.

S-au ales doua variante de amenajare – cu vas de wc stativ (duobloc) si suspendat. In varianta cu vas de wc duobloc, s-a creat o nisa de depozitare de 20 cm adancime, iluminata cu benzi led. Deasupra s-a creat un mobilier personalizat, dispus pana in tavan, cu deschideri push and pull (manerele ar fi fi incarcat inutil).

Partea inferioara a acestei zone a fost placata cu gresie Oxford de la Porcelanosa- (gresie tip parchet). Aspectul de lemn este in acelasi ton cu frontul mobilierului, asadar nu creeaza o discordanta vizuala. In plus, se imbina cu notele verzi alte spatiului.

Aceasta placare s-a mentinut si in varianta cu vas de wc suspendat, mascand zona cu rezervorul ingropat.

Este o prejudecata ca se pierde spatiu daca se monteaza un vas de wc suspendat – latimea rezervorului ingropat este de doar 20 cm, putandu-se crea o nisa de depozitare deasupra, ca in exemplele de mai jos.

Pentru a crea o atmosfera revigoranta de primavara, s-a propus un perete cu muschi vegetal viu, ce aduce prospetime interiorului si devine zona de accent. Pentru a fi pus in evidenta, este iluminat cu spoturi din tavan. S-au propus finisaje in nuante naturale – gresia Rhin Ivory de la Venis acopera pardoseala si se prelungeste cu faianta din aceeasi colectie pe doi dintre pereti. O alta nuanta ar fi incarcat spatiul si l-ar fi sufocat. Prin alegerea unei nuante deschise, acesta este amplificat vizual.

S-a ales un lavoar freestanding de la Dalet – in acest spatiu nu ar fi incaput un lavoar pe blat sau mobilier, din cauza suprafetei reduse. In plus, acest obiect sculptural de design atrage atentia si este extrem de potrivit intr-un grup sanitar, unde nu se depoziteaza atat de multe lucruri si nu este necesar un mobilier sub lavoar. Oglinda pozitionata in spatele său mareste spatiul. Este montata din tavan pana in pardoseala, de aceea, desi este ingusta, are efect de marire a spatiului.

Conceptul de „primavara in baie” a inspirat folosirea unei vopsele verzi pentru peretele cu fereastra (opus usii de intrare) – este peretele de 1.4 m. Daca s-ar fi vopsit peretele opus oglinzii, ar fi creat impresia de spatiu si mai ingust, culorile intense avand acest efect. S-au propus doua nuante – un verde crud, aprins, si un verde-oliv, cu efecte diferite asupra atmosferei create.

Compozitia este completata de caloriferul port-prosop, ce are si rol decorativ.

 

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.