Glamour și modern – un apartament perfect pentru un cuplu tânăr din București

Amenajarea locuinței de la zero – un gând care-i entuziasmează uneori pe proprietari. Alegerea pieselor de mobilier, a paletei cromatice, a elementelor decorative – toate par ușoare și plăcute în imaginație, însă când vine vorba despre a le pune în practică, lucrurile par a se complica puțin. 

De ce? Pentru că amenajarea unei locuințe presupune, pe lângă partea plăcută, ce ține de latura estetică, și cunoștințe tehnice referitoare la măsurători, volumetrii, simetrii și poziționări strategice. 

Pentru toate acestea este nevoie de un arhitect. Deși pare un moft, aportul său la reușita proiectului este decisiv. De acest lucru s-au convins proprietarii unui apartament cu 3 camere din sectorul trei al capitalei, care au apelat la cunoștințele și creativitatea arhitectei Cristiana Zgripcea

Ea a reușit să transforme cei aproximativ 100 de m2 “impersonali” ai apartamentului din complexul rezidențial Asmita Gardens, într-o locuință caldă, intimă, cu stil glamour cochet.

M-au ajutat foarte mult încăperile generoase, care mi-au permis să asociez creativ materialele naturale și să le pun reciproc în evidență, prin diferite contraste cromatice, spune Cristiana Zgripcea.

Apartamentul decomandat are trei băi, două dormitoare, un dressing room de 12 m2, și o bucătărie cu insulă, deschisă către living. 

 “Proprietarii și-au dorit o locuință în stil modern glamour, intimă și primitoare. Pentru a obține acest look, am mizat pe o paletă cromatică neutră, cu accente și contraste puternice și materiale prețioase, catifelate.”

Dormitorul matrimonial este exemplul perfect.

Catifeaua nude ce îmbracă patul și tăblia sa supradimensionată, încadrată de oglinzi din tavan până-n podea, creează o estetică elegantă, deosebită și senzația de spațiu generos.

Parchetul într-o nuanță plăcută de lemn natural imprimă dormitorului un aer primitor și o atmosferă caldă. 

Din dormitor se intră direct într-un dressing room generos, foarte bine organizat, separat prin uși glasvand din sticlă care, din punct de vedere estetic, conturează acel stil glamour, ușor prețios, dorit de proprietari.

Și canapeaua din living își aduce aportul în crearea vibeului modern, sofisticat, dar cu bun gust. Canapeaua din catifea fină, de un albastru intens, impunător, atrage atenția în mod plăcut, fiind categoric piesa-vedetă a zonei de zi. 

Accentele aurii regăsite în nuanța draperiilor, în cadrul măsuței de cafea, la picioarele scaunelor și chiar la pernele decorative contrastează interesant cu albastrul marin al canapelei.

Toate aceste nuanțe “strălucesc” sub lumina puternică a corpurilor de iluminat a căror formă seamănă cu o constelație. Însăși forma acestora este un element glamour. 

Apartamentul are nici mai mult nici mai puțin de trei băi, fiecare cu o estetică distinctivă. Baia matrimonială este însă cea mai deosebită.

Faianță Prada White de 45 x 120 cm by, gresie Prada White de 59.6 x 59.6 cm, ambele de la Porcelanosa.

Dotată și cu duș de tip walk-in și cu o cadă freestanding modernă, stilul acesteia este puternic influențat de cel industrial, mobilierul de baie fiind cel care amintește cel mai mult de această zonă stilistică. 

Mobilier de baie Metallic Crux Dalet, baterie de lavoar Porcelanosa Grupo și lavoar Pro Bowl by Laufen.

Cromatica minimalistă s-a folosit pentru a scoate în evidență anumite zone din baie – zona lavoarului, a căzii și a dușului. Nici finisajele nu au fost alese la întâmplare, ci cu scopul de a completa imaginea stilului industrial, atât gresia, cât și faianța imitând subtil cimentul. 

Elementul care aduce aici aerul glamour regăsit în întregul apartament este cada freestanding, cu finisaj negru mat, care se remarcă pe fundalul deschis la culoare al plăcilor de faianță. 

Cadă freestanding Dione by Dalet, faianță decorativă Mombasa Prada White de 45 x 120 cm by Porcelanosa. Bateriile de la cadă și duș sunt de la Porcelanosa, din colecția Round.

Corpurile de iluminat montate în această zonă mențin atmosfera de SPA personal. Ele joacă același rol și în zona dușului cu paravan de sticlă. 

În cea de-a doua baie se regăsește din plin stilul modern-glamour. Gresia Porcelanosa ce imită marmura neagră este vedeta băii, fiind de altfel și cea care dă tonul încăperii. Ea îmbracă și cada încorporată, fiind în contrast total cu faianța care imită marmura albă. 

Gresie Greppi Black Rectified Lappato, 60 x 60 cm by Kerama Marazzi, faianță Artic 45 x 120 cm by Porcelanosa, mozaic din lemn Wood Feel 30 x 30 cm, Retro Studio Metal 31.6 x 90 cm, toate de la Porcelanosa. Lavoarul Pro Bowl și vasul de WC Pro sunt de la Laufen, iar cada de la Ravak.

Peretele accent este placat cu faianță cu design metalic, ce reflectă lumina. În tot acest decor aparent rece, mozaicul din lemn și frontul furniruit al mobilierului de baie încălzesc atmosfera, aducând-o în ton cu restul locuinței. 

Cea de-a treia baie are un design cu totul diferit de cele două și, de altfel, și de a întregului apartament. Cromatica vibrantă este factorul diferențiator aici.

Faianța din spatele oglinzii este Cubica Blanco 100 x 33.3 cm by Porcelanosa, lavoarul cu finisaj auriu este Vitra, bateria neagră de la Porcelanosa, iar parchetul stratificat Oak Terra de la Karelia.

Finisajele multicolore, cu modele geometrice sunt aproape hipnotizante, iar frontul din MDF vopsit roz al mobilierului de baie susține acest efect. Accentele aurii sunt cele care aduc aici influențele glamour, comunicând armonios, din punct de vedere cromatic, cu parchetul stratificat maron.

Vas de WC suspendat Pro, cu capac soft close by Laufen și radiator Ecosurf de la Dalet.

Pentru a păstra totuși o eleganță și un echilibru cromatic, finisajele colorate au fost “stinse” cu faianță albă, cu model discret. Baia este deosebită și prin asocierile geometrice – formele rigide și drepte ale faianței și corpului de mobilier sunt îmblânzite, aproape insesizabil, de cele curbe regăsite la nivelul lavoarului auriu, a oglinzii și a radiatorului elegant. 

Dacă ți-a plăcut această amenajare și vrei să obții un look asemănător în locuința ta caută produsele pe site-ul nostru și programează o oră de consultanță în showroom. Un consultant te va ajuta să faci cele mai bune alegeri și asocieri de produse, optimizând bugetul de care dispui.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.