Foscarini – emotia luminii

Corpurile de iluminat clasice au devenit istorie. Probabil cea mai perseverenta  companie in cercetarea continua a formei luminii, este Foscarini.

1452014_1393553350884120_1748704044_n
Cu o traditie de 30 de ani si 35 de designeri, Foscarini  s-a  dedicat proiectarii, inovatiei  si modificarii  radicale, a corpurilor de iluminat. Colectiile producatorului italian sunt un lung sir de studii ale luminii si formele pe care acesata  le poate intruchipa…

foscarini-allegro-suspension-roomset-002-1000x1000

Au aparut in anii 80 si chiar de la inceputuri au vrut sa fie altceva…au vrut sa demonstreze  tuturor ca  produsele lor, corpurile de iluminat, nu doar pun in valoare mobilierul, ci ele in sine pot fi atractia unei incaperi si chiar adevarate opere de arta. Satui de trendul din acea perioada (clasicele lampi  din sticla de murano), au facut ample cercetari ajungand chiar sa conceapa lampi din…beton. Insa nu cel clasic folosit in constructii, ci o forma mai fluida si mai usor de turnat in diferite forme.

aplomb_050510_01-630x351

Exista zeci de produse: lampi de podea, suspendate de tavan, pentru exterior sau care se preteaza la montarea pe perete cu forme de toate felurile. O colectie de  un real succes a fost cea facuta la cererea celor de la Diesel.
Cu  linii puternice si captivante, colectia exprima spiritul dinamic al marcii.

SUSPENSIA-lampa-Foscarini-pentru-Diesel2

Cateva modele emblematice Foscarini sunt: Doll, Orbital, Allegro, Solar si Yoko.
Dintre toate, preferata mea ramane colectia pentru exterior  Solar. Este pur si simplu superba…si foarte practica. De ce sa-ti mai cumperi o masuta pentru terasa, cand ai si lumina, confort si lux de la Foscarini? Privind insa obiectiv, toate colectiile  Foscarini sunt surprinzatoare. Diverse forme si culori ce incanta privirea.

foscarini_solar_2

Inspiratia Foscarini a venit in ultima perioada din traditia japoneza. Mai exact celebrele papusi Kokeshi. Colectiile sunt multiple, pentru toate spatiile  si gusturile. Daca vreti sa le vedeti de aproape si chiar sa le atingeti exista un loc in Bucuresti, mai exact la Razoare in incinta  Delta Studio unde gasiti expuse foarte multe modele ale acestor revolutionari producatori de corpuri de iluminat.

Foscarini-MyDoll-8       Colectia Doll 🙂

 

bild_jamaica_foscarini_2         Colectia  Jamaica

extra2_foscarini-bit-FO_0430055
130217292719

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.