Despre Stil cu Simona Bonea

De multe ori, cand spunem stil in amenajari interioare de un anumit nivel, spunem o linie care defineste intreg proiectul si confera casei o caracteristica unitara. In spatele stilului, sta insa o munca, destinata arhitectului, care are rolul de a (re)construi acest stil. Este o complexitate din care rezulta stilul: spatiile adiacente, culorile, formele. Sunt elemente care trebuie armonizate intr-o solutie de stil.

Am stat de vorba cu designerul de interior Simona Bonea care ne-a destainuit cateva amanunte din culisele acestor constructii de stil. Este o munca care necesita multa atentie si intutie. O gandire de ansamblu:

„Un proiect de amenajare are intotdeauna o semnatura, remarcabila de dorit prin ceva anume. Important este insa sa fie apreciata de beneficiar, sa fie placuta ochiului si foarte utila. Ori de cate ori amenajez o baie o vad in contextul locuintei, o leg stilistic si coloristic de camera apropiata. O amenajare French impune un mobilier de baie cu elemente profilate, fronturi cu incadramente din mdf sau lemn vopsite in alb sau colorat, obiecte si baterii sanitare  retro. Oglinzile cu rame profilate si aplicele pe pereti colorati pastel au efect garantat intr-o astfel de baie. O vila stil contemporan sau modern poate  avea trei sau patru bai; propunerea mea este sa fie diferit colorate insa sa aiba  comun elementul “stil” . O gresie ce imita parchetul se va combina foarte placut intr-o abordare moderna cu faianta uni inveselita cu  mozaic sau sau cu buline; lavoarele  asezate pe blat din mdf, sertarele usor manevrabile, asortate cu faianta si facand contrast cu blatul, sunt preferatele mele. O oglinda generoasa intr-o baie ingusta va reflecta faianta de pe peretele opus si va “dubla” spatiul. Faianta alba poate fi evidentiata nu neaparat de decoruri ceramice, ci chiar de obiecte colorate, flori si accesorii. Baia e  locul unde ne incepem ziua si unde o si incheiem, nu-i asa, astfel ca are nevoie sigur de atentie la decorare”.

 

Va prezint in continuare cateva imagini edificatoare, cu stiluri de bai. Ca elemente componente, amintesc mobilier de baie mdf combinat cu lemn si pal melaminat, produs de Delta Studio, gresie si faianta Ragno, Porcelanosa, Argenta, obiecte sanitare Vitra, Catalano, Ravak si baterii sanitare Kludi.

 

IMG_0186

IMG_0208

IMG_0210

IMG_0214

IMG_0217

IMG_0240

IMG_0242

IMG-20131212-WA0007

IMG-20131212-WA0009

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.