Despre personalizarea canapelelor la Delta Studio – de la A la Z

După mobilierul de bucătărie, canapeaua este una dintre cele mai valoroase piese de mobilier din casă. Statisticile arată că, din timpul petrecut în casă, aproximativ 50% îl petrecem stând în canapea.

Ei bine, din acest punct de vedere, putem spune că această piesă de mobilier este vedeta livingului, și una dintre cele mai importante investiții pe care le faci în casă. Sigur, gusturile nu se discută, dar în general o canapea trebuie să fie confortabilă, ergonomică și, bineînțeles, să se integreze, din punct de vedere estetic, în designul camerei în care va fi amplasată.

Mai mult decât atât, ea trebuie să se plieze pe caracteristicile spațiului în care va fi folosită și pe nevoile beneficiarului. Din acest aspect pot fi declinate multe criterii în funcție de care alegi sau personalizezi canapeaua.

Așadar, canapeaua poate fi personalizată în funcție de….

Tapițerie, confort, structură, accesorizare și design. În funcție de aceste criterii vei alege cele mai potrivite modele de canapele pentru spațiile publice, rezidențiale sau cele din domeniul HoReCa.

1. Tapițeria

“Haina” canapelei poate fi din:

1.1. Material textil;

1.2. Piele ecologică;

1.3. Piele naturală.

1.1. Tapițeria textilă

Avem în portofoliu între 150 – 500 de variante de tapițerii cu ajutorul cărora se pot personaliza canapelele. Proprietățile acestora le împart în următoarele categorii:

Waterproof (impermeabile)

Pentru că rezistența la apă poate fi greșit înțeleasă uneori, să clarificăm ce înseamnă mai exact o țesătură waterproof. Să spunem că verși cafeaua sau paharul cu apă pe canapea, din greșeală, pentru că te grăbești să pleci de acasă. Chiar dacă știi că tapițeria canapelei este waterproof, asta nu înseamnă că poți pleca și amâna curățarea acesteia pentru când te întorci acasă. În niciun caz.

Țesătura waterproof menține apa la suprafață, fără a-i permite să intre în profunzimea fibrei. Cu toate acestea, nu este recomandat să amâni ștergerea lichidelor vărsate pe canapea.

Pentru a fi rezistentă la apă, țesătura este acoperită cu nanoparticule ce nu permit lichidelor să pătrundă în ea. Gradul de rezistență depinde de procesul prin care se aplică acest strat impermeabilizant. Pentru o rezistență medie, țesătura este acoperită (pe partea superioară și ce inferioară) de nanoparticule, în timp ce pentru o rezistență foarte mare, fiecare fir al țesăturii este trecut prin aceste nanoparticule.

Canapelele waterproof sunt excelente atât în spațiile publice și HoReCa, exterioare sau interioare (cum ar fi zonele cu piscină, clinicile veterinare, terasele hotelurilor etc.), cât și în spațiile rezidențiale, în special pentru deținătorii de animale de companie.

Cu rezistență mare la uzură

Canapele realizate din țesături foarte puternice sunt destinate zonelor cu trafic intens din spațiile publice și mai ales din unitățile de cazare.

Pet-friendly

Acestea au densitate foarte mare, fapt ce nu permite firelor de blană să pătrundă în țesătură, curățându-se astfel foarte ușor. De asemenea, tapițeriile pentru animale sunt și waterproof.

Din fibre sintetice și naturale (de poliester, combinații de poliester cu acryl, mătase, bumbac, lână, catifea etc.)

Lâna este un material ecologic și foarte confortabil, motiv pentru care este și unul dintre cele mai scumpe. Catifeaua în schimb, este printre cele mai populare, fiind în trend anul acesta.

1.2. Pielea ecologică

Imită foarte bine pielea naturală, însă nu este realizată din materiale de provenință animală, ci sintetice. O canapea din piele ecologică poate avea și inserții de material textil, având astfel un design deosebit.

1.3. Pielea naturală

Canapelele din piele naturală sunt cele mai scumpe. Justificarea se află în cantitatea și calitatea materialului folosit. În majoritatea cazurilor, se folosește piele de vită, însă doar cea de pe spate, care este mai întinsă și netedă, adică aproximativ doar 40-50% din pielea sa.

Pentru a confecționa tapițeria unei canapele trebuie folosită o cantitate mare de material, care, la rândul lui, trebuie tratat și întins foarte bine. Aceste motive argumentează prețul ridicat al canapelelor din piele naturală.

Canapea Kanaha by Ditre Italia

Dintre toate tipurile de piele naturală, pielea nabuc este de departe cea mai apreciată și cea mai scumpă. Este realizată tot din piele de vită, dar este tratată astfel încât să fie mai moale, mai catifelată la atingere și seamănă cu pielea întoarsă.

Printre cele mai importante avantaje ale acestui material sunt rezistența la umiditate și ușurința de întreținere.

2. Confort

Așa cum o carte nu poate fi judecată după copertă, nici confortul canapelei nu poate fi judecat după aspectul ei. Deși gradul de confort al canapelei poate fi uneori dedus din estetica acesteia, nu ne putem baza mereu pe simțul vizual.

Nu ți s-a întâmplat niciodată ca, vizitând un magazin de specialitate, să vezi o canapea care părea foarte confortabilă, iar în momentul în care te-ai așezat cu toată încrederea pe ea, ai fost dezamăgit de cum exteriorul te poate înșela?

Canapea Lars by Bonaldo

Gradul de confort al unei canapele este dat de materialele din care este realizată, din umplutura pernelor de la spătar și șezut. În acest caz vorbim despre materiale:

  • Ecologice:
  1. puful de gâscă (este tratat intens împotriva alergenilor) – oferă un grad de confort mediu. Pernele din puf de gâscă sunt ferme, căci acest material îi oferă reziliență, elasticitate și volum. Este un material natural, motiv pentru care prețul canapelelor cu perne din puf de gâscă este pe măsură;
  2. lâna – oferă un grad mare de confort;
  3. mixul de puf de gâscă și lână – cel mai redus grad de confort.
  • Sintetice: straturi de poliuretan de diferite densități.

3. Structură

În funcție de design, canapelele pot avea structură metalică sau de lemn. Cea dintâi variantă este întâlnită frecvent la canapelele liniare, cu garda înaltă, unde elementele metalice sunt vizibile. Lemnul în schimb se folosește foarte des în compoziția canapelelor modulare.

Canapeaua Peanut B by Bonaldo – una dintre cele mai apreciate canapele modulare din portofoliul nostru.
Canapea modulară Deep Real / Real Hit by Samoa

Picioarele canapelelor pot fi și ele din lemn sau din metal, în funcție de model. Foarte căutate sunt acum canapelele cu picioare înalte, care permit aspiratoarelor-robot să-și facă treaba nestingherite și care, de altfel, nu permit acumularea unor cantități foarte mari de praf.

Canapea Peppy Special/ Peppy by Samoa

Furnizorii de canapele din Italia sunt printre cei mai renumiți la nivel mondial, având modele deosebite de canapele, în designul cărora se împletesc armonios latura estetică și cea funcțională.

Canapelele cu inserții de mini-biblioteci, cu măsuțe de cafea sau prize integrate sunt piesele de mobilier ale viitorului.

Structura influențează și dimensiunea canapelei. Dacă structura de lemn poate fi folosită pentru a crea o mulțime de module, ce pot compune canapele versatile de diverse dimensiuni, structura metalică permite realizarea canapelelor liniare, de până la 4-5 metri.

4. Design

Trecând de la funcționalitate la estetică, aducem în discuție unul dintre cele mai importante criterii în funcție de care se alege canapeaua: designul.

Tendințele actuale plasează pe loc fruntaș modelele de canapele minimaliste, elegante și pe cele multifuncționale care, prin accesorizare, depășesc statutul de simplă canapea. Prin viziunea creativă și curajul de a experimenta, designerii de produs creează piese de mobilier valoroase, cu estetică remarcabilă.

Canapea Auto-Reverse by Arketipo. Modelul este expun în showroom-ul Delta Studio Cotroceni.

De regulă, ei caută să exprime eleganța canapelei prin forme fluide, tapițerii catifelate și nuanțe delicate. Impozanța este în schimb materializată prin nuanțe puternice, închise, luciul pielii naturale și a formelor drepte, rigide.  

Toate aceste opțiuni care au fost aduse în discuție în acest articol sunt disponibile la Delta Studio. Programează o întâlnire în showroom și discută cu un consultat despre canapeaua pe care ți-o dorești. Spune-i ce preferințe estetice ai și care sunt nevoile tale funcționale. El te va ajuta să-ți personalizezi canapeaua exact așa cum ai visat.

Până atunci, descoperă toate modelele disponibile pe site și creează-ți lista de favorite.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.