Design interior living – Stiluri de amenajare

Spatiul livingului este locul in care prietenii si familia se aduna pentru a petrece impreuna timp de calitate, reprezentand un spatiu extrem de important. De aceea, trebuie sa alegem cu grija stilul de amenajare, pentru a se potrivi cat mai mult preferintelor noastre. In continuare, va vom prezenta idei de design interior living, intrand in detalii despre stilurile de amenajare ilustrate.

STILUL MODERN

Acest stil de amenajare este caracterizat de o paleta de culori neutre, insertii geometrice si asimetrie. Caracteristicile cele mai comune ale unui interior modern sunt: peretii albi si schemele cromatice neutre. Eleganta si simplitate sunt doar cateva cuvinte care descriu perfect acest stil de design placut.

Design living interior – Vita Bella Residence Modern

Aceasta camera de living apartine stilului modern de design, fiind mobilata cu o masa de cafea rotunda, o canapea cu modul de relaxare, un ansamblu format dintr-o comoda TV si corpuri suspendate alaturi de mobilierul diningului. Aici, s-a optat pentru imbinarea liniilor simple cu accente puternice de culoare, pentru o personalizare puternica a spatiului.

STILUL CONTEMPORAN

Un living in stil contemporan include si linii curbe si contine elemente in culori neutre, imbinate cu accesorii in tonalitati puternice, vitalizante. Acest stil este in continua evolutie si schimbare, in functie de trendurile de actualitate. Amenajarile contemporane sunt unice prin definitie deoarece imprumuta elemente din multiple stiluri de design, precum modern, traditional si art deco.

Design interior living – Mircea Eliade

Acest living este o reprezentare perfecta a stilului contemporan, unde albul si iluminarea naturala pun in valoare cromatica puternica a elementelor de accent.

STILUL ECLECTIC

Stilul eclectic reprezinta un amestec de stiluri si referinte din perioade diferite, in cadrul caruia se adauga un element comun precum o textura, un finisaj, model sau culoare, pentru a se pastra o cursivitate a spatiului. Cel mai adesea, un spatiu eclectic poate fi definit prin multitudinea de materiale prezente. Elementele cheie in acest stil de design sunt armonia si contrastul.

Design interior living – Grey Touch

Aceasta amenajare este in stil eclectic, unde elemente din designul contemporan se imbina armonios cu elemente din designul modern si elemente clasice. Amestecul de nuante diferite ale aceleiasi culori reprezinta un trend de actualitate. Livingul se remarca prin alaturarea unor nuante alternante de gri, in diferitele texturi si finisaje. S-a optat pentru simplitatea liniilor de design, prin intermediul mobilierului ales.

STILUL CLASIC

Designul clasic nu este definit doar de functionalitate sau impactul estetic. Este un decor nobil, care include materiale de o calitate exceptionala, forme geometrice clare si accesorii sofisticate.

Acest stil se potriveste persoanelor care prefera valorile si traditiile culturale perene, in locul unui design de actualitate, intr-o constanta schimbare.

Design interior living – Vita Bella Residence Clasic

Acest living apartine stilului clasic, fiind caracterizat de predominanta pastelurilor. Aici s-a optat pentru o canapea cu patru locuri, o masa de cafea cu design clasic si un taburet. Masa apartine colectiei Baron, din lemn masiv vopsit mat. Peretele este finisat cu tapet Eijffinger, care participa la conturarea unui spatiu elegant. Lumina naturala incalzeste intregul ambient.

STILUL MINIMALIST

Stilul minimalist este o abordare de design care se caracterizeaza prin austeritate si esentializare in decorare. Se realizeaza in principal prin utilizarea mobilierului si a obiectelor interioare functionale, a formelor geometrice si a unei combinatii de doua culori de baza. Este extrem de important ca un astfel de design sa individualizeze eficient spatiul din punct de vedere vizual. Interioarele minimaliste sunt de obicei riguros organizate si au o compozitie geometrica stricta.

Design interior living – Ap Cantemir

In imagine avem un apartament amenajat in stil minimalist. Proprietarul si-a dorit o locuinta usor de intretinut, flexibila si luminoasa. Intreaga amenajare s-a concentrat pe folosirea culorii gri si ale nuantelor acesteia, precum si a pieselor de mobilier simple, pentru un ton cat mai relaxat al spatiului.

Dupa cum se poate observa, obiectele de mobilier sunt moderne, in pasteluri deschise. Intreaga compozitie de mobilier, culori si lumini construiesc un spatiu primitor si relaxant.

STILUL SHABBY CHIC

Shabby chic reprezinta un tip de design interior in care mobilierul si accesoriile sunt fie alese pentru aspectul lor, cu semne de uzura, fie se opteaza pentru articole noi cu o patina artificiala a suprafetelor.

Texturile utilizate in general sunt bumbacul si inul, cel din urma fiind deosebit de popular, inspirat din materialele istorice frantuzesti. Albul pur, precum si bejul sau culorile pastelate sunt caracteristice acestui stil.

Design interior living – Shabby Chic

Dupa cum spune si denumirea amenajarii, in imagine avem un living in stil shabby chic. Aici, predominante sunt culorile deschise, care creeaza un spatiu linistit si echilibrat. Mobilierul de living este personalizat (Formmat), iar parchetul este stratificat, cu finisaj din stejar de la Karelia, colectia Elara White Oak.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.