Design (Di)vin

Stateam in aceasta dimineata si citeam cu placere istoria celebrei Champagne. Pe Dom Pérignon (1638-1715), ca personalitate (caci este o somitate!) putin il cunosc, desi multi au avut ocazia sa il guste. El este cel care a inventat, sau mai bine zis a definit, pe 4 august  1693 o bautura care se asocieaza in mod obligatoriu cu sarbatoarea si bucuria. Este motivul pentru care scriu acest articol in preajma Revelionului.

Cateva lucruri fascinante despre Dom Pérignon: era calugar benedectin, iar atunci cand a descoperit combinatia perfecta a Champagniei a alergat la ceilalti calugari strigand urmatoarea fraza: „Veniti repede, beau stelele!”. Vegetarian, avea o memorie gustativa foarte puternica si reusea sa se joace cu diversele arome ale strugurilor, fara a face apel la alte simturi inafara de gust si de miros. Tot despre el exista chiar un mit care spune ca odata cu avansarea in varsta a inceput sa orbeasca si ca in acea perioada a reusit sa faca cea mai buna Champagnie.

Am gasit insa o traspunere interesanta: Champagne si amenajari interioare!

Stewart Rose a realizat cateva obiecte decorative care transmit acea atmosfera de sarbatoare creata de bautura usor intepatoare. Obiecte de mic mobilier care ajuta la a „gusta” cu ochii si cu atingerea ceea ce gustul face printr-o cupa de Champagnie.

In majoritate, aceste obiecte par dopuri de sticle, aruncate cu putere intr-un spatiu festiv. Este binecunoscut ca si dupa cateva zile gasim dopuri de sticla dupa perdea sau in colturi ascunse. Ei bine, aceasta colectie XL Champagne (completata de Wine Corks) devine supriza petrecerii in sine. Dimensiunea dopurilor trimite catre dimensiunea gigantica a sticlelor imaginare si catre grandoarea petrecerii in care sunt cei prezenti.

Este un element robust, stabil si modern, realizat din pluta portugheza, un material eco-friendly al zilelor noastre. Se poate achizitiona sub forma bruta (si se poate personaliza de catre fiecare) sau sub forma printata, identica cu un dop veritabil.

Cu o productie initiala de 180 de bucati, urmare a popularitatii sale majore, a fost marita productia si a fost completata de noi modele, provenite din dopurile sticlelor de vin. Dimnesiunile sale sunt: 50 cm (H) x 34cm (W), cantareste 12Kg, iar pretul si cumpararea se poate face online la https://www.xlcork.com/.

 

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.