Design diafan într-o vilă din București

Un decor diafan, cu nuanțe blânde și elemente naturale, creat să ofere beneficiarilor relaxarea mult-dorită după un job solicitant pe parcursul zilei, extins pe un total de 410 mp. Tot meritul le revine arhitecților Eliza Yokina, Andrada Tărău, Cosmin Anghelache, Iulia Circei.

Această vilă cu două niveluri este situată într-unul dintre cele mai verzi ansambluri rezidențiale din zona Bucureștiului, dezvoltat pe baza design-ului bioclimatic. Construcțiile au o calitate înaltă a arhitecturii și a finisajelor, ținând cont de variabile precum orientarea, direcția vântului și vegetația din jur. Sunt aplicate standardele de casă pasivă, obținându-se un consum de energie foarte scăzut.

Amenajarea de interior a luat în calcul toate cerințele și constrângerile specifice acestui tip de locuință, urmărindu-se ca ambianța creată să fie în armonie cu arhitectura casei și cu elementele naturale care domină ansamblul.

Arhitecții au căutat o ambianță deschisă, optimistă, relaxantă, care să se potrivească stilului de viață al familiei, nevoilor și așteptărilor lor.

În ceea ce privește materialele, opțiunea firească a fost reprezentată de finisajele naturale, în tonuri neutre, calde. S-a folosit în special piatra, parchet din lemn, placări ceramice cu aspect natural. S-au propus nuanțe temperate, inclusiv pentru fronturile de mobilier, fără elemente care să iasă în evidență.

Biroul situat la etaj beneficiază de o priveliște plăcută spre grădină și este amenajat ca o mini-bibliotecă.

Spațiile de zi – living, dining și bucătărie – sunt dispuse la parterul casei și se deschid către curte și terasă. Tot la parter sunt situate dormitorul de oaspeți, garajul și spațiile tehnice. Livingul generos de 41 mp este inundat de lumină naturală, ce pune în valoare texturile de travertin și lemn.

Se remarcă scara către etaj, cu trepte din lemn încastrate în pereți, configurată astfel prin arhitectura casei. Echipa de proiectare a intervenit cu elementele metalice verticale, vopsite în alb, ce îi conferă o alură diafană. La etaj se află dormitoarele celor doi băieți, un birou și apartamentul matrimonial.

La subsol s-a amenajat o cramă, proprietarul fiind pasionat de vinuri. Zona este amenajată cu elemente de depozitare din lemn, iar iluminatul ambiental cu led contribuie la decorul creat pentru cine sau degustări de vin.

Baia este amenajată cu obiecte sanitare Dalet. S-a optat pentru două corpuri de mobilier, cu lavoare tip bowl poziționate pe blat și baterii Grohe Allure încastrate, al căror aspect minimalist completează dinamica amenajării.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.