Design bucatarie – Introducem culoarea in bucatarie
DESIGN BUCATARIE – INTRODUCEM CULOAREA IN BUCATARIE
Alegerea culorilor unui spatiu este un proces subiectiv, fundamental diferit de la o amenajare la alta. Fie ca vorbim despre o amenajare complet noua sau de renovarea unui spatiu deja existent, adaugarea unor culori poate rezulta intr-un spatiu personalizat, pretat pe nevoile beneficiarului.
DESIGN BUCATARIE – TAPET
Exista multiple optiuni pentru finisarea peretilor in bucatarie. Acest proces se poate realiza cu ajutorul placilor de faianta, vopselei sau tapetului. Cel din urma reprezinta o alternativa excelenta, din mai multe puncte de vedere. Un consultant cu experienta poate indruma proprietarul spre alegerea unui tapet de culoare vitalizanta, care sa conlucreze armonios cu intregul design al bucatariei.
Sunt disponibile numeroase tipuri de tapet rezistent la umezeala. Acesta poate fi asociat cu o portiune redusa de faianta, pentru a evita problema infiltratiei apei. Este realizat din fibra de sticla, suprafata fiind acoperita cu vopsea pe baza de latex. Aceste aspecte construiesc un sistem antimicrobian, complet lavabil.

DESIGN BUCATARIE – TAPET
Dulapurile in doua culori continua sa fie o tendinta persistenta in materie de design bucatarie. Acest tip de dulapuri se muleaza pe fiecare stil de amenajare ales, de la cel traditional, la cel modern. Simultan, acestea reprezinta o modalitate excelenta de a introduce (moderat) culoare in spatiu, pentru o imbinare echilibrata cu elemente din bucatarie, precum aparatele electrocasnice, blatul de lucru, etc.
Imaginea alaturata este preluata dintr-o amenajare Alfa Invest, mobilierul de bucatarie Formmat din MDF a fost vopsit in albastru si gri deschis.

CORPURI DE ILUMINAT CU PANDANTIV
Becurile cu LED moderne reusesc sa propage o cantitate mare de lumina dintr-o sursa mica. De aici, si posibilitatea de a opta pentru corpuri de iluminat de orice dimensiune si forma.
Lampile mici de sticla cu pandantiv reprezinta o modalitate excelenta de a adauga culoare si functionalitate spatiului intr-un mod subtil, fara a intrerupe designul general al bucatariei.
Corpurile de iluminat metalice de culori pastelate contureaza acelasi rezultat, mentionat anterior.
VOPSEAUA DE PERETE
Un perete de accent are rolul de a scoate in evidenta un detaliu inedit al spatiului, de a reprezenta in sine elementul distinctiv al camerei sau de a adauga culoare si dinamism intr-o incapere monotona.
Culoarea acestui perete poate fi singulara in raport cu bucataria, sau de nuanta asortata / complementara cu elementele decorative alese. Se poate opta pentru nuante puternice, fara a da senzatia de supra-incarcare a spatiului.
DESIGN BUCATARIE – COVOARE ATRACTIVE
Covorul poate reprezenta un simplu obiect de fundal, sau poate fi elementul care personalizeaza si dinamizeaza complet un spatiu. Un covor traditional reuseste sa introduca o multitudine de accente cromatice in bucatarie. In acelasi timp, poate pastra un rol neutru, integrand paleta generala de culori a spatiului. Astfel, intreaga atentie nu este concentrata catre o singura nuanta, ci cu ajutorul unei combinatii armonioase si atractive de culori.

SCAUNE (PENTRU MASA SI BAR)
Scaunele pentru bucatarie pot fi o modalitate excelenta de a adauga o pata de culoare, chiar in centrul spatiului. Nuante vii, de accent, precum un galben sau un verde stralucitor, insufletesc orice tip de spatiu. Utilizarea acestor culori creeaza iluzia de spatiu amplu.
Tapiteria din catifea, metalul cu aspect prafuit si alte materiale similare pot introduce culoarea dorita, fara a incarca bucataria. Secretul sta in armonizarea intregului spatiu, aspect pe care un specialist va reusi sa il indeplineasca.

DESIGN BUCATARIE – RAFTURI DESCHISE
Din punct de vedere estetic, rafturile deschise creeaza o senzatie de haos controlat; acestea transforma obiectele mici, uzuale, in parte a decorului. Sunt lasate la vedere elemente precum mirodenii, sticle si vesela de zi cu zi.
Din punct de vedere functional, astfel de rafturi sunt eficiente prin accesibilitatea ustensilelor de bucatarie.
Cateva rafturi deschise pot oferi o mutime de accente cromatice in bucatarie, prin afisarea unor tavi de servit, castroane de cupru cu tenta vintage, sau a unor carti de bucatarie atractive. Toate aceste elemente contureaza un design consistent.

AMESTEC DE PERNE DECORATIVE
In prezenta unui coltar de bucatarie sau a unor scaune suficient de incapatoare pentru adaugarea unor perne decorative, creativitatea nu intalneste limite. Un amestec de perne in diferite culori si imprimeuri, este o modalitate simpla de a adauga pete de culoare sub forma unor nuante si tonuri reprezentative personalitatii proprietarului. Aceasta metoda nu constrange variantele cromatice, reusind totodata sa armonizeze designul final al bucatariei si sa aduca un plus de variatie.
