Delta Studio Design – amenajare Apartament M

Amenajarea acestui apartament a pornit de la îmbinarea unui design funcțional cu un design modern cu accente luxury oferite în principal de mozaicul hexagonal cu finisaj auriu metalizat L’Antic Colonial, Porcelanosa Grupo, pe care beneficiarii și l-au dorit foarte mult și care a fost integrat atât în bucătărie, cât și în baie. Paleta cromatică în culori neutre și tonuri închise constituie un fundal contrastant pentru accentele aurii și liniile clar definite ale obiectelor de iluminat și pieselor de mobilier.

Accesul în apartament se face printr-un hol din care se intră în toate celelalte camere, ceea ce stârnește curiozitatea privitorului de a descoperi restul locuinței. Ușile albe cu ramă neagră care conduc spre celelalte încăperi sunt caracterizate prin simplitate contemporană și sunt completate, pentru un efect dramatic, de oglinda custom made cu un diametru de 200 cm.

Compartimentarea clară a spațiului a permis personalizarea dormitoarelor conform preferințelor beneficiarilor, cu respectarea însă a acelorași linii de design dictate de tonurile naturale și de liniile simple accentuate de elemente prețioase. Pentru că spațiul dedicat zonei de zi era destul de mic pentru a integra o bucătărie, un living și un dining, iar beneficiarii nu și-au dorit o bucătărie open space, s-a propus închiderea acesteia printr-un perete vitrat cu ramă neagră metalică.

Așadar, masa de dining a fost poziționată în living, motiv pentru care s-a optat pentru o masă rotundă Formmat de dimensiuni mai mici, completată cu scaunele din catifea verde smarald de la același furnizor.

Deoarece băile nu sunt foarte generoase, s-au ales plăci ceramice în tonuri de grej și bej de la Porcelanosa pentru a oferi un plus de luminozitate și un fundal neutru pentru obiectele și accesoriile sanitare Dalet cu finisaj mat și lucios, în tonuri închise. Astfel, se conturează frumos formele curbe ale căzii freestanding și lavoarului bleu din baia master și suplețea lavoarului
verde din colecția Color by Karim Rashid din baia mică.

Sfatul arhitectului

Pentru a avea o atmosferă aerisită, spațiile de depozitare trebuie foarte bine gândite și integrate în design, acestea putând constitui în același timp puncte de atracție dacă se optează pentru finisaje de foarte bună calitate și accesorii potrivite. Pentru că beneficiarii nu și-au dorit un spațiu de depozitare în dormitor, dressingul a fost integrat într-o cameră distinctă, care poate fi transformată și în dormitor pentru oaspeți, canapeaua fiind extensibilă.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.