Decoratiuni living: Accesorizarea corecta a livingului

Prin definitie, decoratiuni living reprezinta un grup de obiecte care pot fi adaugate in camera de zi, pentru a crea un spatiu mai util, versatil sau atractiv.

Pe masura ce designul interior al camerei de living prinde contur, acesta va reflecta stilul de viata al proprietarului. In casele noastre, comunicam (in mod indirect) ceea ce iubim si apreciem, prin intermediul lucrurilor noastre. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand vine vorba de accesoriile alese. Piesele de arta, suvenirurile, oglinzile si fotografiile sunt doar cateva dintre elementele care sunt adesea utilizate pentru a impartasi amintiri si povestiri nespuse … si pentru a face designul unui spatiu mai interesant.

In acest scop, am pregatit o lista cu exemple de decoratiuni living, pentru crearea unui spatiu cat mai confortabil si personalizat.

DECORATIUNI LIVING – CORPURI DE ILUMINAT

Valoarea corpurilor de iluminat nu este redata doar de beneficiile functionale ale acestora. Ele participa la estetica generala a spatiului, reprezentand un punct de interes vizual. Acestea sporesc calitatea ambiantei si profunzimii in camera de living.

Corp de iluminat, Delta Studio

DECORATIUNI LIVING – PERNE DECORATIVE

Pernele decorative sunt importante din cateva motive. Primul este confortul; chiar si cea mai confortabila canapea si cele mai confortabile scaune pot fi optimizate cu o serie de perne decorative suplimentare. Acestea maximizeaza potentialul unei camere de living. Oricare ar fi motivul, cateva perne, fie pe canapea, fie pe scaune, merita investitia.

Al doilea motiv este cel decorativ; pernele ofera o oportunitate minunata de a introduce diferite culori in spatiu, texturi si modele, fara eforturi mari. Pernele pot fi schimbate in raport cu anotimpurile sau cu starea de spirit a proprietarului.

DECORATIUNI LIVING – OGLINZI

Sunt multiple motive pentru care oglinzile sunt utile in orice spatiu. AcEstea sunt un accesoriu elegant si pot spori sentimentul de spatiu intr-o camera, oferindu-i senzatia de lumina si prospetime.

Oglinzile construiesc un punct focal de bun gust. Se recomanda pozitionarea acestora deasupra unui semineu, in spatele canapelelor sau chiar in picioare pe perete, pentru a maximizare a potentialului camerei de living.

Oglinda decorativa, Delta Studio

DECORATIUNI LIVING – PIESE DE ARTA

Chiar si in locuintele accesorizate moderat, arta pentru pereti reprezinta o aditie fermecatoare in cadrul camerei de living. Piesele de arta pot fi utilizate pentru a crea multiple puncte focale in spatiu, iar alegerile si aranjamentele se bazeaza pe stilul personal al beneficiarului.

Una dintre cele mai comune scheme de aranjament a pieselor de arta pe perete este dispunerea echidistanta. Aceasta creeaza suprafete de spatiu egale intre lucrarile afisate. Se poate opta si pentru aranjarea articolelor in mod aleatoriu, pentru a crea un perete de arta cu aspecg eclectic.

DECORATIUNI LIVING – FOTOGRAFII PERSONALE

Un alt tip de arta pentru perete, mult mai personal, este reprezentat de fotografii. Acestea insufletesc orice spatiu si construiesc puncte focale eficiente din punct de vedere vizual. Afisate potrivit din punct de vedere estetic, momentele memorabile, persoanele dragi si locatiile vizitate de-a lungul anilor, suprinse in fotografii, atrag atentia si dau contur unui living plin de personalitate si emotie.

Un mod de afisare estetic al fotografiilor este in stil triptic (ansamblu alcatuit din trei parti). Aceasta modalitate stabilieste un flux vizual atractiv, o continuitate de bun gust a subiectului surprins in fotografii.

DECORATIUNI LIVING – VAZE

Folosite individual, ca decor de accent, sau in perechi multidimensionale, pentru echilibru, vazele functioneaza foarte bine ca si accesorii de sine statatoare sau cu plante decorative. Acestea pot fi plasate, in general, in orice punct al livingului, unde nu intrerup un flux vizual.

Incarcatura vizuala a accesoriilor ar trebui sa dea coerenta pentru intreaga camera. Acest concept se refera la dimensiunea, culoarea sau modelul unui articol. Elementele de diferite forme si dimensiuni pot coexista intr-un aranjament asimetric. De exemplu, o vaza inalta, asociata cu elemente de dimensiuni mai mici. Acestea sporesc profunzimea vizuala a grupului, in special atunci cand elemente apartin aceleiasi palete de culori. Astfel, compozitia bine inchegata.

DECORATIUNI LIVING – PLANTE

Adaugarea unor plante sau aranjamente florare ofera literalmente vitalitate in cadrul oricarei incaperi. In functie de tipul, dimensiunea si recipientul ales, plantele ajuta la conturarea unui design modern complet. Frunzele de dimensiuni mari ale anumitor plante tropicale sau delicatetea ferigilor ofera un echilibru, in raport cu aranjamentul static al mobilierului.

Simultan, acestea au rol de purificare a aerului, indepartand toxinele din aer in procente de pana la 87%.

DECORATIUNI LIVING – COVOARE

Un covor defineste sau separa anumite zone din locuinta, cum ar fi zonele sociale sau de luat masa. Simultan, reusesc sa creeze varietate prin dimensiuni, culori si texturi. In functie de stilul de design al camerei de living, un covor bine ales poate echilibra spatiul, sporind confortul atat fizic, cat si vizual.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.