Decor scandinav într-un apartament de 75 mp din București

Un decor scandinav, extins pe o suprafață de 75 mp, personalizat cu elemente grafice și accente de culoare inspirate de priveliștea impresionantă spre parc, a fost realizat de arhitecții Alexandru Călin și Georgiana Gogolan.

Apartamentul de față beneficiază de o panoramă splendidă spre parcul Titan. Această legătură cu natura le-a atras atenția arhitecților încă de la prima vizită, constituind punctul de plecare pentru întregul proiect.

Beneficiarii și-au dorit un spațiu primitor, luminos, care să cuprindă spații de depozitare generoase și o cameră de lucru care să devină dormitor, atunci când primesc vizita copiilor, stabiliți în străinătate.

Cei de la Space Casuals au conceput un spațiu fluid, în care cei doi soți să împărtășească bucuria de a fi împreună, feriți de agitația orașului. Astfel, s-a optat pentru un open space care înglobează vestibulul, bucătăria și zona de living, spații care să poată comunica permanent. Zona de zi este primul contact cu interiorul, așadar trebuia să ofere un impact pozitiv și prietenos.

Bucătăria urmează aceleași linii de design, fiind însuflețită de tapetul cu imprimeu vegetal, ce pare că invită parcul în zona interioară.

Mobilierul propus este unul minimalist, alegându-se rafturi albe pentru depozitarea obiectelor preferate, montate pe un perete gri. Dominanța albului și nuanța blândă a lemnului de stejar oferă căldură și armonie. Mobilierul din living se continuă ca un corp comun către zona de noapte.

Dormitorul matrimonial este personalizat prin tapetul grafic în alb și negru, care spune povestea unui oraș vechi, pretext de visare către un tărâm de basm. Pardoseala este aceeași ca în restul camerelor, detaliu ce oferă coerență spațiilor.

În zona de lucru, biroul este rabatabil, iar dulapul înglobează o platformă pentru pat, ce se extinde la nevoie, transformând camera într-un dormitor confortabil. Peretele personalizat include o reproducere a unui desen suprarealist al lui Victor Brauner, ales pentru cromatica vie, ce dă viață spațiului.

Ca stil de amenajare, alegerea firească a fost stilul scandinav, cu mult alb și lemn natur, puse în valoare de lumina plăcută de care beneficiază spațiul.

Balconul a primit o nouă întrebuințare în urma reamenajării, fiind mobilat pentru a putea fi folosit ca loc de relaxare.

Decorul rezultat este unul unitar, suficient de neutru încât să nu fie apăsător, dar cu accente și elemente de decor care îl particularizează.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.