Decor luminos și călduros într-un apartament de 3 camere din București

Vă prezentăm o amenajare finalizată de 2Deco Studio în 2017, extinsă pe o suprafață de 75 mp și inclusă în Albumul „Lifestyle Design Interior 2018”. Beneficiarul este un tânăr avocat ce călătorește des și a dorit ca pasiunile sale – muzica, literatura, pictura – să se reflecte în noul ambient. Amenajarea a fost realizată de arhitecții Ioana Meves, Raluca Silion, Alina Stoian și Oana Iana.

Apartamentul de trei camere este situat în zona de nord a Capitalei și amenajarea sa a fost inițiată încă din faza de proiect a imobilului. Proiectul s-a desfășurat pe durata a nouă luni (concept, detalii de execuție, achiziții și șantier).

Din punctul de vedere al compartimentării spațiului, în zona de acces se regăsesc spațiile de depozitare, cele două băi, dormitorul matrimonial și biroul. Ele sunt conectate de hol și fac trecerea spre centrul apartamentului, constituit din livingul spațios.

Acesta comunică direct cu zona de bucătărie, separată fizic însă deschisă vizual prin alegerea unor uși duble cu interior de sticlă cu sprosuri (stinghii de lemn) decorative.

Livingul este împărțit în dining și zona de relaxare, delimitate printr-un toc de trecere elegant. Cromatica aleasă reflectă preferința pentru stilul clasic: tonuri neutre de gri cald, pe care se conturează tocaria albă, plinta și profilele de tavan. Decorul emană căldura și lumina, accentuate de folosirea lemnului natural pentru parchetul de stejar, masa de dining din lemn masiv, fronturile mobilierului ales.

S-a propus o bucatarie in stil retro, ca zona de accent a amenajarii, pentru a intrerupe stilul clasic abordat in celelalte spatii. Nuanta de bleu diafan a frigiderului SMEG a fost preluata ca accent in realizarea corpurilor inferioare de mobilier.

Scenografia culorilor a fost preluata si in realizarea insertiei ceramice cu motive decorative din interiorul pardoselii de lemn. Dinamica bucatariei este pusa in valoare de lumina naturala ce patrunde in aceasta incapere. Pentru a plusa eleganta spatiului, s-au folosit perdele albe. In acest fel, zona de dining si living devine o prelungire fireasca a bucatariei.

Dormitorul matrimonial emana aceeasi simplitate cu note clasice, prin mobilierul ales si ancadramentele decorative montate pe pereti. S-au folosit tonuri neutre de gri, bej si alb care, alaturi de textura aleasa pentru peretele cu tablia patului, induc un sentiment de bine, de relaxare, invitand la odihna. Pardoseala din lemn de stejar ofera acelasi plus de bogatie vizuala si tactila.

Biroul a fost proiectat ca un spatiu discret si cald, potrivit pentru recreere dar si pentru lucru. Colectia generoasa de carti si tablouri a beneficiarului a fost expusa aici, intr-o biblioteca ampla, custom made.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.