Decor de poveste, intr-un apartament de 80 mp din Bucuresti

Intr-un apartament de 3 camere din nordul Bucurestiului, designerul de interior Georgiana Ursache de la UGinteriors  a reusit sa creeze un decor in stil clasic, care pare desprins dintr-o carte de povesti. S-a urmarit crearea unei atmosfere de hotel francez in stil fin de siècle, care sa ofere insa tot confortul modern.

design interior georgiana ursache uginteriors

Beneficiarii si-au dorit o amenajare in stil clasic, personalizata la nevoile si stilul lor de viata. Amenajarea de interior a durat doua luni, perioada in care designerul de interior a selectat mobilierul, accesoriile, decoratiunile si solutiile potrivite cu tema de amenajare aleasa. S-a optat pentru produse premium, in stil neobaroc, opulenta lemnului masiv si a formelor clasice fiind temperata prin nuantele de alb si accesoriile discrete. Paleta cromatica aleasa pentru aceasta amenajare de lux este calda, primitoare, cu nuante de roz pastelat, piersica, auriu, regasite in covoare, tapet, tapiterie, perdele si draperii din materiale cu texturi fluide si placute la atingere.

Zona de living si dining are o suprafata ampla de aproape 30 mp si integreaza elemente in stil clasic: mobilier din lemn masiv cu vitrina de expunere, decorat cu insertii aurii, un semineu decorativ, o masa extensibila pentru 6 persoane, un corp de biblioteca in stil clasic. Zona de relaxare include o canapea si un divan, cu textura catifelata si forme rotunjite, marcate prin candelabrele aurii suspendate in dreptul lor.

design-apartament-5

Mobilierul de bucatarie este realizat in acelasi stil clasic reinterpretat, fiind compartimentat pentru a raspunde nevoilor beneficiarilor, fara a renunta insa la alura sofisticata ce da tonul intregii amenajari. Bucataria beneficiaza de lumina naturala generoasa, datorita ferestrelor ample ce dau catre terasa, fiind astfel puse in valoare detaliile cheie ale amenajarii. La mobilierul de bucatarie, se remarca profilele decorative si celelalte detalii clasice de prelucrare a mobilierului din lemn masiv: cornise si lezene patinate aurii. In ton cu acestea, s-a optat pentru electrocasnice cu alura retro.

design interior georgiana ursache uginteriors

Dormitorul matrimonial are o alura regala datorita amplasarii unui pat cu baldachin, ce devine elementul central al incaperii. Oglinda antichizata de pe peretele opus tabliei patului dubleaza ingenios detaliile din zona de noapte si sporeste alura romantica a spatiului. Elementele care imprima spatiului personalitate si un aspect cochet de budoir sunt mobilierul alb, tapetul rafinat cu motive florale, corpurile de iluminat aurii, tapiteria satinata a tabliei de pat si draperiile fluide, toate atent coordonate de designerul de interior pentru a nu incarca prea mult spatiul.

amenajare-dormitor-2

amenajare-dormitor-3

Cele doua bai mentin nota eleganta a apartamentului, folosind finisaje neutre si piatra naturala de la Delta Studio. Texturile folosite scot in evidenta accentele vintage ale incaperii: manerele mobilierului si ale dusului, bateriile sanitare aurii.

amenajare-baie-2

amenajare-baie-1

design interior georgiana 7ursache uginteriors

Proiectul semnat UGinteriors reinterpreteaza fericit caracteristicile stilului clasic de amenajare: detalii elegante, forme armonioase, simetrie, preferinta pentru nuante si materiale pretioase. Aceasta amenajare de interior de lux transpune personalitatea beneficiarilor sai: calm, eleganta si bun gust.

Fotografii realizate de Andreea Retinschi.

 

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.