Cum ne decorăm casa de sărbători

Continuăm seria articolelor de Crăciun cu sfaturile arhitectei Irina Radu de la iDecorate. Iată recomandările ei pentru decorarea casei în perioada sărbătorilor.

Chiar dacă Crăciunul înseamnă tradiție, decorațiunile pot beneficia întotdeauna de o actualizare. Indiferent dacă alegi să iți decorezi casa în culori neutre sau dacă vei opta pentru tonuri metalizate și sclipici, cu siguranță vei găsi ceva potrivit pentru casa ta.

Poți începe cu alegerea schemei de culori. În timp ce auriul, roșu și verde, sau argintiul și albul sunt alegeri clasice care vor arăta elegante în majoritatea caselor, în ultimii ani a apărut un flux de opțiuni noi, inclusiv negru.

Dacă sunteți un pic mai curajoși, vă sugerez utilizarea unui amestec de ornamente negre lucioase și strălucitoare care vor reflecta lumina, astfel încât culoarea să nu se piardă prin verdele închis al unui pom de Crăciun.
O altă culoare populară din acest an a fost maro-cașmir: este perfect în combinație cu alte culori, cum ar fi auriu mat sau crem perlat. Mai mult decât atât, este o paletă foarte subtilă, mută, care arată foarte elegant.

Când vine vorba de locul de luat masa, veți dori ca masa să fie principalul punct focal și pentru aceasta, lumânările sunt opțiunea sigură de urmat.

Recomand decorațiunile aurii – auriul este opulent și va oferi strălucire sub lumina lumânării, conturând o atmosferă prețioasă și feerică în același timp.

Holul este prima cameră pe care oaspeții tăi o vor vedea pe măsură ce intră în casa ta, așa că este important să nu uiți să adaugi un pic de veselie festivă și aici. Decorează holul și intrarea în casa cu ghirlande din brad, decorate în ton cu bradul. Acest lucru creează o impresie foarte caldă și primitoare. Dacă însă zona de intrare are o suprafață redusă, dar aveți totuși o consolă poziționată la intrare, iată o soluție de efect – o vază cu o ramură simplă, o crenguță de brad și mai multe luminițe.

Dacă doriți să transformați dormitorul sau camera de oaspeți într-una relaxantă și festivă pentru Crăciun, vă recomandăm una dintre cele mai simple soluții – adăugarea unei ghirlande luminoase.
Dormitorul este, de asemenea, un loc minunat pentru a ajuta copiii să se simtă incluși în atmosfera festivă- Un decor realizat din agățarea stelelor de hârtie și fulgi de zăpadă va oferi camerei o senzație magică de Crăciun.

 

Cum împodobim bradul de Crăciun – tendințele anului

Probabil atracția principală a oricărui interior de sărbătoare, este bradul de Crăciun. Acesta ar trebui să fie punctul de pornire în decorarea casei, chiar dacă optezi pentru un brad natural sau unul artificial.
Pentru decorarea bradului, alegem întâi schema cromatică. Putem alege o gamă în ton cu camera în care bradul va fi amplasat, pentru a crea o imagine atemporală.

 

 

Pentru că există atât de multe idei despre „copacul perfect”, mai jos propunem câteva idei pentru un decor de toate formele, dimensiunile și culorile.
Pentru a avea un brad decorat elegant și a obține o imagine strălucitoare – alegeți un brad alb, decorat cu ghirlande de lumini în tonuri calde și decorațiuni aurii. Iată și alte opțiuni:

Bradul alb curcubeu

Ornamentele colorate ies în evidență atunci când sunt montate pe un brad alb. Alegeți lumini albe, led, pentru a da o strălucire subtilă.

Bradul alb cu zăpadă

Alege un brad ‘nins’ pe care să îl decorezi cu globuri albe, flori albe și lumini strălucitoare led. Adaugă și câteva decorațiuni aurii pentru o imagine feerică.

Bradul alb-negru

Întoarce-te spre clasic, decorându-ți bradul de Crăciun cu panglici în dungi și ornamente alb-negru. Pentru un plus de eleganță adaugă mici decorațiuni aurii.

Bradul Candyland

Un brad cu tematica dulciurilor prinde viață prin folosirea de ornamente vibrante albastre, verzi și roz, care se potrivesc perfect într-un brad alb.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.