Culoare si Bucurie intr-o Amenajare de Vila Moderna din Bucuresti

Proiectul de fata, finalizat in 2016, a vizat refacerea fatadei casei si amenajarea interiorului. Pentru arhitectii de la Alfa Invest, demersul a fost o provocare si o incercare de a realiza un spatiu care sa capete sensul de acasa. De la cativa pereti din caramida aparenta deteriorati, de la o fatada si o curte cu aer de casa parasita, s-a ajuns la un ambient calduros si modern, expresie a luminii si bucuriei de a trai.

Inainte de a se trece la finisajele vizibile, casa a suferit o reabilitare structurala semnificativa si o refacere completa a partii de sarpanta si a hidroizolatiei perimetrale soclului. Pentru interior, familia si-a dorit o amenajare moderna, calduroasa, minimalista, insa functionala. Partea frumoasa a interventiei arhitectilor este ca beneficiarii au acceptat propunerea lor de a schimba pozitionarea diferitelor functiuni. Astfel, bucataria a fost mutata la demisol, iar camerele destinate celor doi copii au fost relocate la mansarda.

Spatiul bucatariei compenseaza lipsa de lumina naturala prin corpurile de iluminat orientate mai ales spre tavan, pentru a deschide atmosfera. Abordarea mobilierului de aici – trecerea foarte delicata de la un mobilier de bucatarie perfect functional la unul ce compune o zona de dining – estompeaza ideea de luat masa in bucatarie, iar culorile joviale creeaza un cadru placut.

Pata de culoare este asigurata de scaunele in tonuri vibrante, preluate ca accente in zona de mobilier. S-a optat pentru mobilier modern Formmat by Delta Studio, din MDF vopsit, dotat cu electrocasnice Franke. Mai multe detalii despre produsele folosite in amenajare aici

Parterul a fost compartimentat in holuri mici, de acces, dotate cu dressinguri si spatii de depozitare realizate din elemente care mentin linia cromatica a pardoselii, pentru a deveni cat mai putin sesizabile.

Amenajarea de living  se remarca prin lumina naturala intensa, obtinuta prin marirea ferestrelor de la parter. Senzatia de caldura este amplificata de culorile mobilierului personalizat Formmat by Delta Studio, de zona de relaxare cu semineu si de placarea cu lemn care se prelungeste pe tavan.

Pentru decorarea dormitorului au fost alese nuante pastelate, care sa creeze un ambient cald si odihnitor, pus in valoare prin accente mici – masute si elemente de decor, corpuri de iluminat.

Baile sunt amenajate in tonuri neutre, cu placi ceramice si obiecte sanitare care sa dea o nota minimalista spatiilor. 

La mansarda, cele doua dormitoare ale copiilor se deschid catre un spatiu comun, care primeste lumina zenitala – spatiul de joaca. Mansarda este o lume a povestilor, in care cei doi copii se pot retrage pentru a invata sau pentru a se juca.

Baia celor mici are o alura vesela, datorita mozaicului colorat, amplasat in zona cazii si a oglinzii, atat pe pardoseala, cat si pe pereti.

Proiectul a reusit sa aduca elemente noi si originale la partea de mobilare, exploatandu-se fiecare zona a casei. In cele mai multe cazuri, mobilierul a fost incastrat in zonele de nise si de retragere obtinute prin noile compartimentari propuse.

Echipa proiect: Alfa Invest – sef de proiect: arh. Anca Mihaela Constantin, proiectare: arh. Ionut Constantin, simulari 3d: arh. stag. Andrei Turcu
Contactconstantinancamihaela@yahoo.com, 0765 45 33 22
Consilier de vanzari: Petronela Matei
Oras: Bucuresti
Anul finalizarii:
2016
Beneficiari:
familie cu doi copii
Dimensiune spatiu: 255 mp
Autor fotografii: Marius Vasile, arh. Anca Mihaela Constantin

Descopera mai multe despre aceasta amenajare in albumul de design interior Lifestyle Design Interior lansat de Delta Studio in decembrie 2016 si disponibil in showroom-uri, Carturesti si Inmedio la pretul de 29 lei.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.