Covoare frumoase si mic mobilier create de Charlotte Lancelot

Ne-a plăcut mult colecția Canevas Spaces creată de tânărul designer Charlotte Lancelot pentru Gan Rugs. Și după ce o s-o vedeți și voi veți înțelege de ce. Gan Rugs este un brand al companiei spaniole Gandia Blasco, înființată în 1941, cunoscută pentru mobilierul de exterior, dar mai ales pentru colecțiile absolut cuceritoare de textile pentru casă, de la covoare, tapițerii la fețe de pernă și alte accesorii. Ne-a atras atenția colecția concepută de Charlotte pentru că rezonează cu partea de artă artizanală. Ea a readus în prim plan un mod de cusătură tradițională, prezentă în multe culturi, adică cea sub formă de cruce. Dar uite cum crucile, pe care le făceam și noi pe etamină la școală, puse într-un alt context, devin contemporane. În mod paradoxal, ceva legat de artizanat te duce cu gândul la pixeli.

smartluxury.ro despre colectia Canevas Spaces Designer Charlotte Lancelot canevas 1

Colecția include covoare, pufi și perne cu motive decorative realizate manual. Da, fiecare cruce a fost împlântată de mâna unui artizan indian, grație unei colaborări dintre Gandia Blasco și comunitățile de artizani din Asia, prin care se dorește o îmbunătățire a calității vieții oamenilor de aici. Dacă pentru tapițeriile ce învelesc pufurile s-a folosit fetru moale, pentru covoare lâna este materialul de bază. De altfel, senzația de confort este imprimată de aceste textile plăcute. Și modelul crucilor este din fribre groase de lână ce par să lege frumos bucățile de fetru moale. Colecția este bine denumită Canevas Spaces – da, într-adevăr parcă spațiile unde se află aceste piese textile pot fi asemănate unor pânze mari, unde designerii de interior vin să așeze totul ca într-un ansamblu pictural.

smartluxury.ro despre colectia Canevas Spaces Designer Charlotte Lancelot canevas 2

Este și foarte versatilă colecția creată de Charlotte Lancelot. Similaritatea grafică dintre cruce și pixel face ca obiectele concepute de ea să-și găsească locul perfect atât în interioare minimaliste, cât și în cele contemporane, clasice sau rustice. Motivele cu flori sunt de-a dreptul romantice și au forța de-a transforma percepția asupra ambientului în care sunt prezente. Tonurile cromatice pastelate ajută și ele la o excelentă adaptare a pieselor în amenajări diverse. Și tuturor le imprimă instantaneu o senzație de căldură și confort, chiar și atunci când sunt în tonuri de gri. Asta grație lânei, acest material atât de familiar, natural și cald.

smartluxury.ro despre colectia Canevas Spaces Designer Charlotte Lancelot canevas 3

Charlotte Lancelot

Charlotte Lancelot

Este surprinzător faptul că Charlotte Lancelot la numai 33 de ani (este născută în 1980) are în portofoliul ei colaborări cu firme de top. Ea spune că în munca ei se atașează emoțional de obiectele pe care le creează și este interesată de actualizarea tehnicilor tradiționale de lucru, de îmbunătățirea condițiilor de viață a oamenilor și de ecologie. A obținut diploma de designer industrial în 2003, după absolvirea Școlii Superioare de Arte din Bruxelles. Timp de doi ani de zile, după absolvire, a lucrat în biroul arhitectului Alain Berteau, care este și designer. După doi ani de zile și-a făcut propriul studio, iar rampa ei de lansare a fost practic la târgul de mobilă de la Milano, acolo unde în 2006 și-a expus creațiile în cadrul Salone Satellite (destinat tinerilor designeri). În același an, și deloc întâmplător, căci asta se întâmplă dacă te faci vizibil la un târg cum e cel de la Milano, revista Wallpaper a invitat-o să amenajeze spațiul  Teatrului Armani pe perioada Designweek.

smartluxury.ro despre colectia Canevas Spaces Designer Charlotte Lancelot compozitie 5

 

Covor abstract plata

Covor abstract plata

Și lucrurile au evoluat, a luat parte la numeroase târguri și expoziții, iar acum coleaborează cu firme precum Ligne Roset, Koziol, Konstantin, Kidslab.  Și nu s-a ferit să ia parte nici la proiecte mai stranii, dar provocatoare cum ar fi cel din 2007, de reinventare a imaginii taxiurilor din Bruxelles, orașul ei natal. Din 2007 predă design la Institutul de Arhitectură de Interior St. Luc. Și anul 2010 a fost unul favorabil pentru Charlotte, Muzeul de Artă Modernă din Luxemburg i-a comandat crearea unui set de masă, iar Elisabeth Leriche a prezentat lucrările ei în secțiunea trenduri viitoare din cadrul prestigiosului târg Maison & Objet. Uite că acum semnează această colecție frumoasă Canevas Spaces, ale cărei piese le puteți avea și voi acasă prin comandă la Delta Studio, firma care aduce în România minunatele obiecte produse de Gandia Blasco.

smartluxury.ro despre colectia Canevas Spaces Designer Charlotte Lancelot compozitie 6

 

Covor abstract charcoal

Covor abstract charcoal

smartluxury.ro despre colectia Canevas Spaces Designer Charlotte Lancelot compozitie 4

Covor flowers natural 170x240

Covor flowers natural 170×240

smartluxury.ro despre colectia Canevas Spaces Designer Charlotte Lancelot compozitie 1

Detalii muchii pufuri

Detalii muchii pufuri

Covor flowers natural 200x300

Covor flowers natural 200×300

Detalii fete de perna

Detalii fete de perna

Covor flowers color 200x300

Covor flowers color 200×300

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.