Colecții Laufen semnate de arhitecți și designeri celebri, acum în showroom-ul principal Delta Studio

Fondat în Elveția în 1892, Laufen este în prezent un actor important pe piața internațională a obiectelor sanitare. Brand premium al Grupului Roca, Laufen urmărește în permanență o simbioză între design, calitate și funcționalitate, dezvoltând atât serii de produse pentru proiecte curente, cât și serii exclusiviste pentru ambiente extravagante.

Laufen se distinge prin colaborările cu arhitecți și designeri celebri, care semnează serii unice de produse, remarcabile ca design, dar și extrem de practice. Nume precum Patricia Urquiola, Marcel Wanders, Konstantin Grcic, Toan Nguyen sau Stefano Giovannoni se află în spatele produselor cu un design contemporan, minimalist sau eclectic, serii cu personalitate menite să răspundă unor cerințe și gusturi dintre cele mai diverse.

SaphirKeramik

SaphirKeramik este materialul inovator lansat de Laufen în 2013, puternic, dar maleabil, ce permite crearea de suprafețe extrem de subțiri și rezistente, cu o deviație de planeitate de numai 2-3 mm (maximul anterior era de 7-8 mm).

SaphirKeramik Laufen

SaphirKeramik cântărește de două ori mai puțin decât ceramica obișnuită, iar suplețea sa permite modelarea unor produse cu o alură ușoară și o grosime mai mică. Prietenos cu mediul înconjurător, materialul își datorează duritatea și rezistența extraordinară compoziției de corindon, un mineral extras din safire, clasat ca duritate pe locul doi pe scara Mohs, după diamante. Testele arată că rezistența sa la flexare este egală cu cea a oțelului.

The New Classic – Marcel Wanders

Seria New Classic este concepută de designerul belgian Marcel Wanders pentru a îmbina pragmatismul formelor cu stilul contemporan. Materialul inovator SaphirKeramik, distins de-a lungul anilor cu numeroase premii de design, transformă fiecare piesă într-o demonstrație a celor mai avansate metode de fabricație.

Colecția de obiecte sanitare New Classic semnată de designerul belgian Marcel Wanders - expusă în Showroom-ul principal Delta Studio din București

Colecția de obiecte sanitare New Classic semnată de designerul belgian Marcel Wanders este expusă în Showroom-ul principal Delta Studio din București

Colecția de obiecte sanitare New Classic semnată de designerul belgian Marcel Wanders - expusă în Showroom-ul principal Delta Studio din București (4)

Sonar – Patricia Urquiola

Lansată în 2018, colecția de obiecte sanitare Sonar semnată de Patricia Urquiola duce tehnologia SaphirKeramik la următorul nivel, propunând soluții complet originale pentru designul băii. Descrisă ca îndrăzneață și inovatoare, seria designerului spaniol subliniază aspectul tridimensional al materialului și pune în evidență liniile sale zvelte.

Colecția de obiecte sanitare Sonar semnată de Patricia Urquiola - expusă în Showroom-ul principal Delta Studio din București

Colecția de obiecte sanitare Sonar semnată de Patricia Urquiola – expusă în Showroom-ul principal Delta Studio din București

Kartell by Laufen

Designul iconic al brandului italian Kartell întâlnește calitatea premium Laufen, într-o serie dezvoltată pe durata a trei ani și întâmpinată cu mult entuziasm. Rigiditatea ceramicii este temperată de luminozitatea inserțiilor de plastic propuse de designerii Ludovica+Roberto Palomba.

Colecția Kartell by Laufen - expusă în Showroom-ul principal Delta Studio din București.

Lavoarul freestanding Kartell by Laufen are un design extravagant

Ino – Toan Nguyen

Designerul francez Toan Nguyen reinterpretează în această colecție formele clasice ale obiectelor sanitare. Seria explorează posibilitățile creative ale materialului SaphirKeramik, în obiecte cu forme minimaliste și linii simple.

Lavoar și WC Ino by Laufen

Lavoar și vas de WC Ino by Laufen, fabricate din SaphirKeramik

INO CADA FREESTANDING LAUFEN

Cadă freestanding Ino, fabricată din SaphirKeramik

Delta Studio este distribuitor exclusiv Laufen în România – toate colecțiile prezentate sunt expuse în Showroom-ul nostru principal din București. 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.