Mobila inteligenta: Cinci dispozitive utile in cadrul oricarei case

Lumea secolului XXI se schimba cu o viteza uimitoare. Traim, locuim, ne deplasam, lucram, comunicam si suntem conectati din ce in ce mai asistat tehnologic. Vitezele noastre de reactie se adapteaza la un nou climat familial sau de lucru. Termenii  “smart home”, “connected home” sau “Internet of Things (IoT)” sunt tot mai intalniti atunci cand vorbim de transformarea casei intr-una inteligenta si mult mai receptiva la nevoile noastre.

Dar la ce ne poate ajuta un sistem smart home, cu mobila inteligenta? Producatorii promit ca vor crea o simbioza intre toate elementele de baza din locuinta: sistemul de iluminat, aerul conditionat, sistemul de electricitate sau alte gadget-uri video si audio, prin conexiuni wireless sigure conectate la telefonul mobil. Ma mult, ajungem acasa si vrem ca ambientul nostru sa devina cat mai prietenos. Vrem ca piesele de mobilier design achizitionate de la Poliform, Arketipo sau CorteZARI sa fie puse in valoare prin crearea unei lumini speciale din aplicatia de pe telefon.

Brandul Allview, dezvoltat la Brasov, a creat unul dintre cele mai complexe sisteme de casa inteligenta, care inoveaza prin caracterul de open source, prin camera inteligenta care actioneaza ca unitate centrala pentru zeci de senzori si prin oglinda inteligenta care se activeaza atunci cand simte, cu ajutorul senzorilor, apropierea unei persoane.

Mobila inteligenta – Allview Smart Mirror

Oglinda inteligenta recunoaste atingerile in zece puncte de presiune, se conecteaza la mediul online prin WiFi si comunica prin Bluetooth cu alte gadgeturi. Este rezistenta la contactul cu apa si este creata in doua marimi diferite, 80/60 cm si 50/80 cm. Oglinda poate deveni propriul tau make-up artist prin aplicatia care iti arata in timp real zece posibilitati de make-up, ce pot fi incercate imediat. In plus, poti tine legatura cu cei dragi prin apeluri video direct de pe oglinda, cu ajutorul camerei de 8 megapixeli.

Prin sectiunea Health, fiecare membru al familiei isi poate realiza propriul profil. Astfel, se poate raporta mai usor la istoricul evolutiei sale. Oglinda are drept accesorii un cantar inteligent si un tester care masoara nivelul de hidratare al pielii. In functie de obiective, oglinda prezinta grafice ale evolutiei fiecarui parametru urmarit. Greutatea inregistrata de cantarul inteligent va fi automat corelata cu varsta si inaltimea. Testerul poate fi aplicat cinci secunde pe pielea de sub ochi, pe fata sau pe maini. In functie de valorile inregistrate va face recomandari de produse pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Allview Smart Cam

Camera HD inteligenta Allview Smart Cam este singura din piata de smart home care joaca rolul unei unitati centrale ce conecteaza in acelasi timp mai multi senzori ai casei inteligente cu ajutorul tehnologiei ZigBee. Un dispozitiv multifunctional care poate deveni creierul casei tale. Prin aplicatia disponibila in Android poate fi vizualizat tot ce se intampla in locuinta atunci cand nu este nimeni acasa sau poate fi configurata activitatea senzorilor.

Mobila inteligenta – Becurile inteligente Smart Bulb

Allview a creat doua tipuri de becuri inteligente, Smart Bulb si Rainbow Smart Bulb. Utilizatorii sistemului Allview Smart Home pot crea diverse scenarii de tipul „daca/atunci”, ce permit schimbarea automata a iluminatului din locuinta. Becurile pot fi coordonate cu ajutorul camerei inteligente Allview Smart Cam si controlate prin aplicatia Android dedicata. Astfel, pentru becul Rainbow Smart Bulb este disponibila o varietate impresionanta de 1,6 milioane de nuante de culori. Becul Smart Bulb poate fi setat atat pe lumina calda, cat si rece, fiind disponibile mai multe tonuri in functie de preferinte. Noile becuri contribuie la economii importante de energie, avand o putere de 7W si durata de viata de 15.000 de ore.

Mobila inteligenta – Comutatorul de scene

Comutatorul de scene wireless inlocuieste orice intrerupator din locuinta, prin realizarea a sase scene presetate. Cu un design minimalist si dimensiuni reduse, comutatorul poate fi amplasat pe perete sau pe alta suprafata plana. Nu este nevoie de conexiune la priza. Acesta functioneaza pe baterii. Comutatorului ii poate fi atribuita, de asemenea, functiunea MASTER ON (seteaza tabieturile de dimineata: trage draperiile, porneste televizorul, aparatul de cafea etc) /MASTER OFF (opreste toate aparatele si luminile).

Mobila inteligenta – Senzorul multifunctional

Senzorul multifunctional detecteaza orice miscare din incaperea in care este instalat. Este conectat la Allview SmartCam, iar imaginile sunt stocate pe cardul de memorie al camerei si pot fi vizualizate oricand. Senzorul detecteaza miscarea, temperatura si luminozitatea, pentru a fi permanent la curent cu ce se intampla in caminul tau.

Acestea sunt doar cateva din produsele din gama Allview care pot transforma locuinta intr-una inteligenta. Veti regasi produsele prezentate mai sus si in showroom-ul nostru Delta Studio din Str. Progresului 1-3.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.