Cersaie 2022, expoziția anuală din Bologna văzută prin ochii arhitecților de la Delta Studio – viziuni din viitor în materie de plăci ceramice, surface design și amenajări de baie

Anual, în Bologna, Italia, ultima săptămână din septembrie este dedicată expoziției internaționale de plăci ceramice și amenajări de baie. Biroul de arhitectură Delta Studio a participat și anul acesta la cea de-a 39-a ediție care a venit cu inovații în materie de design interior.

Evenimentul, o referință în lumea design-ului de interior, s-a bucurat de un număr de vizitatori de peste 90.000 de persoane pe parcursul celor 5 zile, o creștere semnificativă față de anul precedent, respectiv 50%.

Photo Credit – Biroul de arhitectură Delta Studio

Trenduri și inovație – unele dintre principalele obiective ale evenimentului

Ca în fiecare an, cei prezenți la expoziție au avut la dispoziție mai multe forme de interacțiune, precum seminarii, ceremonii de premiere, trade show-uri, activități, o parte importantă a evenimentului fiind compusă din conferințele susținute pentru împărtășirea ultimelor tendințe și inovații în materie de plăci ceramice, surface design și amenajări de baie. 

Expozitia a pus față în față numeroase branduri cu cei pasionați de industria arhitecturii de interior premium, printre vizitatori numărându-se designeri de interior, arhitecți, retaileri, consultanți, antreprenori și mulți alți pasionați din domeniu.

Care sunt noutățile – o viziune de ansamblu

Cu toate că fiecare design este unic și comprimă viziunea personală a creatorului, arhitecții Delta Studio au reperat ca linie directoare un stil cu accente și inspirație din natură; regăsim imprimeuri florale subtile și de accent, culori pământii și griuri colorate, cromatică dominată de verde și albastru, precum și modele geometrice, variație de texturi și designuri.

Travertinul s-a numărat printre vedetele expozanților de plăci ceramice și decorațiuni. Dimensiunile plăcilor variază și suprind, în timp ce culorile și texturile oferă designerilor de interior variante infinite de amenajare.

S-a pus accent și pe iluminare, cu ajutorul căreia se pot evidenția trăsăturile definitorii stilistice ale pieselor dintr-o amenajare, însă și pe sporirea funcționalității.

Branduri partenere Delta Studio – inovație la nivel înalt

Dintre brandurile partenere cu care colaborăm, o să trecem în revistă contribuția brandului Porcelanosa, producător și distribuitor global de soluții de design.  Highlight-urile includ plăci ceramice de dimensiuni mari, soluții industrializate de construcții și panouri decorative de mari dimensiuni.

Photo Credit – Biroul de arhitectură Delta Studio

Aceștia s-au remarcat preponderent prin plăci ceramice masive în tonuri de griuri colorate, alăturarea între acestea și plăci mici romboidale din sticlă cu aspect perlat în tonuri de albastru. Spațiile amenajate semnate de Porcelanosa sunt ample, pline de lumină și cu accente și inserții metalice.

Cum natura a fost parte integrantă a intregii expoziții, putem regăsi la Porcelanosa mobilier din lemn și plăci ceramice cu detalii florale fine, cu bun gust și respect pentru frumos. Au fost prezentate amenajări atât cu cadă cât și spații de duș încăpătoare, lavoare de mari dimensiuni, spații de depozitare, toate respectând o estetică funcțională. Albul este și el prezent în design, și completează și complimentează nuanțele mai închise utilizate, redefinind spațiul.

Photo Credit – Biroul de arhitectură Delta Studio

Cersaie este reperul tuturor furnizorilor de soluții pentru interior, precum și al designerilor și arhitecților de pe întreg mapamondul. Astfel, pe lângă brandurile partenere Delta Studio, am întâlnit multe alte branduri ce s-au remarcat de-a lungul timpului, precum Aleluia Ceramicas, Coverlam, Keope, Pamesa Ceramica, Fap, Argenta și nu numai.

Cersaie (2022) a fost o expoziție de impact, unde inovația a fost la ordinea zilei, iar apetența către frumosul funcțional, legea.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.