Ce culoare se poartă în bucătărie? Trendurile anului 2019

Indiferent dacă aspectul actual al bucătăriei necesită o redefinire, sau dacă pur și simplu se dorește reîmprospătarea schemei de culori, acum este momentul pentru a crea o bucătărie de vis. Dar ce este în trend în decursul anului 2019? Ce culoare se poartă în bucătărie?

În acest an, bucătăria va îmbina perfect imaginea cu funcționalitatea, iar tehnologia va deveni din ce în ce mai prezentă în cadrul acesteia, cu scopul de a ușura viața de zi cu zi.

Bucătăria reprezintă inima casei pentru milioane de oameni. De aceea, dorința puternică de a transforma acest spațiu într-unul de vis are foarte mult sens, fie că este vorba de o amenajare în stil ultra-modern sau una în stil tradițional.

Configurarea bucătăriei evoluează în două direcții: sporirea eficienței proceselor de gătit și estetica impresionantă. Specialiștii consideră că, anul acesta, mobilierul va fi definit prin “diferențe”: combinații de finisaje și materiale diverse, cu scopul de a crea scheme inovative de design, care nu sunt restrânse de patru pereți sau de amenajări obișnuite, prea des întâlnite.

Cu acest aspect în minte, am creat acest articol pentru a prezenta unele dintre cele mai puternice și consistente tendințe, care răspund subiectului ce culoare se poartă în bucătărie.

CUARȚ STRĂLUCITOR, REGĂSIT ÎN BLATURILE DE BUCĂTĂRIE

De-a lungul timpului, diverse materiale pentru blaturi au conturat trenduri puternice în industrie; în același timp, unele dintre acestea au părăsit treptat listele “must-have” în amenajarea bucătăriilor. Cu toate acestea, observăm că popularitatea finisajelor de cuarț strălucitor persistă. Acesta rămâne unul dintre cele mai frecvent solicitate materiale.

În plus, față de aspectul estetic atemporal, cuarțul este un material extrem de rezistent. Se recomandă însă evitarea căldurii excesive – vasele fierbinți pot produce deteriorări ușoare asupra materialul.

Blat XTone – Surface, Urbatek

CE CULOARE SE POARTĂ ÎN BUCĂTĂRIE – VERDE ÎNCHIS

Dulapurile de bucătărie primesc un tratament cromatic proaspăt – verde închis. Această culoare prezintă atât elemente de dramatism, cât și de lux, încorporate echilibrat atunci când este utilizată în cadrul bucătăriei. Tonalitate contemporană de maximă actualitate, verdele închis poate fi combinat cu nuanțe neutre de maro și gri.

Prin intermediul corpurilor de iluminat, a blaturilor și a accesoriilor, o combinație armonioasă între marmură și alamă va dispersa lumina în cadrul spațiului și va echilibra nuanțele închise enumerate anterior.

ALBUL PIERDE DIN POPULARITATE

Nu există nici o îndoială în privința farmecului atemporal al unei bucătării complet albe, ultra-strălucitoare. În același timp, există o mulțime de alternative fascinante pentru a oferi un aspect de lux și elegantă în cadrul unei bucătării.

Bucătăriile albe necesită mentenanță mult mai sporită, în comparație cu variantele de bucătării în nuanțe mai închise. În același timp, folosirea acestor nuanțe distinctive prin definiție va crea o bucătărie memorabilă, plăcută din punct de vedere vizual.

CE CULOARE SE POARTĂ ÎN BUCĂTĂRIE – NEGRU

Se raportează o creștere accentuată a comenzilor de bucătării finisate în negru, în consonanță cu ideea de a folosi culori închise în locuință. Tendințele anului 2019 în materie de culori pentru interior vor îmbrățișa o paletă de culori închise. Culorile primare sunt din ce în ce mai rare ca preferință, iar accentul se pune din ce în ce mai frecvent pe tonuri de culoare sofisticate și pe negru, contrastat cu nuanțe de gri și maro.

Produs GAMADECOR

CE CULOARE SE POARTĂ ÎN BUCĂTĂRIE – NUANȚE MATE
Produs GAMADECOR

Suntem familiari cu atingerea fină și elegantă a finisajelor mate. Aparatele electrocasnice și dulapurile de bucătărie mate sunt din ce în ce mai întâlnite în showroom-uri, atât datorită aspectului estetic fascinant, cât și a stilului atemporal sau a nivelului redus de mentenanță pe care îl implică. Din aceste motive, proprietarii de locuințe aleg această variantă frecvent.

Produs GAMADECOR

AURIU ȘI NEGRU

Dulapurile negre, alăturate unor aparate electrocasnice finisate cu accente de auriu sau de cupru, cu siguranță vor introduce o notă puternică de eleganță în orice tip de bucătărie.

Produs PORCELANOSA, Premium Collection

CE CULOARE SE POARTĂ ÎN BUCĂTĂRIE – TONALITĂȚI NATURALE

Produs GAMADECOR

Oamenii caută din ce în ce mai des o legătură cu natură, prin elemente care să sugereze acest aspect. Lemnul creează un mediu primitor și calm. Acesta este un material atemporal și versatil, pe care cu toții îl apreciem. Se observă o tendință puternică de creare a spațiilor aerisite, confortabile vizual și psihic, iar lemnul este un material minunat de încorporat, pentru a îndeplini aceste preferințe.

Produs GAMADECOR

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.