Cât valorează o oră de consultanță cu un arhitect cu experiență, pentru amenajarea locuinței tale?

Studiile de piață realizate de specialiști au concluzionat că mare parte a populației din România prezintă o oarecare reticență în a apela la serviciile unui arhitect pentru amenajarea locuinței.  Principalele motive sunt teama referitoare la costuri și faptul că nu înțeleg pe deplin ce valoare adăugată ar aduce cunoștința, experiența și creativitatea arhitecților, în proiectele lor. Practic, se întreabă: “Cu ce mă poate ajuta pe mine un architect, dacă eu știu deja cum aș vrea să arate casa mea?”

Contractarea unor astfel de servicii trebuie privită ca un ajutor de specialitate, venit din partea unui om pregătit cum se cuvine în anii de facultate și care a acumulat o experiență consistentă de-a lungul activității profesionale.

De ce implicarea unui arhitect de interior va schimba complet valoarea și imaginea finală a proiectului tău?

Aportul arhitectului în reușita proiectului tău poate fi decisiv. Pe lângă beneficiile aduse pe termen scurttimp eficientizat, eliminarea grijilor referitoare la opțiuni, produse și măsurători și optimizarea bugetului – el vine și cu viziunea sa creativă și tehnică, prin care îți oferă beneficii pe termen lungspațiu funcțional, estetic, care te reprezintă și în care te simți cu adevărat “acasă”.

Proiect realizat de arhitecții propriului birou de proiectare Delta Studio.

Cunoștințele acumulate de-a lungul carierei îi permit să pună întrebări la care tu nu te-ai gândit, să propună soluții pe care nu le-ai luat în calcul, să recomande variante mai potrivite față de cele prezentate de tine și te ajută să eviți erorile – toate acestea în favoarea proiectului tău.

Consultanța unui arhitect – cum decurge și cu ce informații pleci după întâlnire?

În primul rând, menționăm că aceasta poate fi obținută doar în urma programării online a unei vizite în showroom-urile noastre, în perioada 2 iunie – 2 iulie.

În al doilea rând, este de datoria noastră, ca specialiști în domeniu, să-ți explicăm cum decurge consultanța cu arhitectul și cum doar o oră de discuții cu acesta îți poate îmbunătăți semnificativ proiectul.

Pentru asta, să clarificăm ce înseamnă să fii arhitect?

Arhitectul este o persoană pasionată de frumos, o persoană care se pregătește toată viața pentru această meserie ce presupune o învățare continuă și o adaptare permanentă la tendințe. Arhitectul este o persoană dedicată muncii sale, obișnuită să vadă potențial în aproape orice proiect, să ofere soluții, să înțeleagă volume și spații.

Un arhitect cu experiență cunoaște trucuri de design interior și metode de optimizare a spațiilor, cunoaște importanța gabaritelor, a cotelor, a fluxurilor de circulație, a volumetriei, a regulilor de simetrie și a iluziilor optice, putând construi un spațiu estetic și practic în funcție de toate acestea.

În esență, el identifică, cercetează și rezolvă probleme ce țin de latura estetică și de funcționalitatea spațiului interior al locuinței, cu scopul de a îmbunătății calitatea vieții proprietarilor.

Așa sunt arhitecții noștri. Așa va fi și arhitectul cu care vei discuta în ora de consiliere. Tu trebuie să vii doar cu un plan cotat al locuinței și pe baza acestuia discuțiile vor decurge natural.

În cadrul întâlnirii, acesta te va ghida eficient în procesul de analiză, selecție și configurare a spațiului tău pentru că planificarea în detaliu este pasul decisiv către căminul dorit. După ce va afla care sunt așteptările tale estetice, arhitectul va propune o soluție de design, fără a trece însă peste latura practică și peste faptul că locuința trebuie să funcționeze optim în raport cu viața ta de zi cu zi.

De altfel, miza arhitectului este să pună în valoare calitățile unui spațiu și să minimizeze punctele slabe, printr-o intervenție creativă, adaptată personalității tale, prin cele mai potrivite soluții de design.

La finalul discuției, pleci cu o viziune clară asupra soluției de amenajare și cu schița planului pe care arhitectul a făcut recomandări și notițe.

În plus, avantajul vizitei în showroom este că poți vedea o parte dintre produsele disponibile pe site în ambiente gândite de arhitecți sau în zonele de expunere din fiecare locație.

Așadar, ca să-ți fie foarte clar, iată cum te poate ajuta arhitectul Delta Studio, în doar o oră de consultanță:

  • propune dozajul optim al pieselor de design – de la finisaje la obiecte de mobilier – și o bună relație între părți și ansamblu;
  • te ajută în selecția produselor, a nuanțelor și texturilor adaptate stilului pe care ți-l dorești;
  • urmărește ierarhia elementelor de design: care sunt elementele principale, unde trebuie introduse accentele și ce elemente neutre trebuie alese pentru a susține punctele de interes;
  • propune asocieri creative de produse și materiale, pentru ca ambientul să transmită o stare de bine: el știe cât folosește din fiecare textură, unde o amplasează, cum trebuie pusă în valoare;
  • oferă soluții practice de aranjare a obiectelor, astfel încât să servească cât mai bine activităților tale zilnice și să-ți ofere libertate de mișcare;
  • pe baza cunoștințelor sale complexe, te ajută să economisești timp în alegerea inteligentă a produselor (sinergie între estetic și funcțional) prin evidențierea caracteristicilor tehnice ale acestora;
  • prin abordarea profesionistă a configurării arhitecturale a spațiului (dimensiunile acestuia, orientarea și relațiile sale cu alte spații) propune soluții de design adaptate, prin care reușește să transmită sentimentul de echilibru și bună dispoziție;
  • va propune o grupare eficientă a pieselor de mobilier, o degajare a suprafețelor astfel încât să păstreze o continuitate vizuală. Tot pentru asta va propune finisaje adecvate care să susțină „deschiderea” spațiului. 

O locuință amenajată în colaborare cu un arhitect sau urmând îndeaproape recomandările acestuia va stârni admirația invitaților tăi. Atunci când o anumită zonă din casă sau chiar întreaga compoziție va atrage atenția și va primi laude, să știi că asta se datorează arhitectului.

Proiect realizat de echipa de arhitecți a biroului nostru de proiectare.

În mod normal, acest serviciu de consultanță cu un arhitect este remunerat, în medie, cu 50 de euro (o oră), dar noi ți-l oferim gratuit în perioada 2 iunie – 2 iulie. Așadar, de ce să nu încerci? Punem pariu că vei fi mulțumit și că vei pleca foarte entuziasmat și mai pregătit ca oricând să începi procesul de amenajare.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.