O casă modernă pentru o familie cu doi copii din Târgu Mureș

Un proiect ce a demarat în anul 2015 cu solicitarea beneficiarilor de a amenaja două dintre încăperile locuinței, pe o suprafață de 230 mp + 140 mp. Acesta a continuat firesc cu implicarea designer-ului Simona Ungurean, în fiecare dintre spații, inclusiv în amenajarea exterioară.

Designer-ul a preluat casa la roșu, când încă nu era montat acoperișul, ceea ce a oferit libertate ideilor sale, putând stabili ,împreună cu beneficiarii, poziția obiectelor sanitare și a instalației electrice.

Amenajarea s-a întins pe parcursul a doi ani, lucrările propriu-zise durând un an. Conceptul s-a derulat de la dorința proprietarului de a folosi aceeași gresie în majoritatea spațiilor – s-a optat pentru o gresie cu aspect de marmură, un finisaj versatil, ce nu se va demoda prea curând.

Locuința este compusă dintr-un living, o bucătărie cu dining și patru dormitoare (un dormitor de oaspeți, unul matrimonial și camerele copiilor), fiecare având o baie proprie. Dormitorul și baia destinată oaspeților sunt situate la demisol, unde se mai află un hobby-room și garajele. La exterior s-a creat o bucătărie de vara cu pereți mobili, acoperită cu sticlă, și zona de terasa descoperită, împărțită în zona de discuții și zona de plajă.

Dormitoarele copiilor au fost amenajate pornind de la pasiunile acestora. Băiatul de 10 ani adoră fotbalul, prin urmare i s-a amenajat o cameră tematică. Terenul de fotbal este desenat pe perete, iar mingea agățată de grinzi este una mobilă. Deoarece acesta studiază chitara, i s-a amenajat un culcuș tapițat unde poate cânta sau poate asculta muzica. Pentru ușa care duce înspre dressing și baie, s-au folosit uși „ascunse”, vopsite în culorile peretelui din jur, truc folosit și în camera fetiței. Aceasta are 8 ani, îi plac animăluțele de pluș și păpușile, pentru care s-au creat spații generoase de depozitare.

Pentru dormitorul matrimonial și cel de oaspeți, clienții aveau deja achiziționate două paturi clasice de lemn, la care nu erau dispuși să renunțe. În dormitorul matrimonial s-a folosit un tapet cu arbori pentru a distrage atenția de la patul masiv. S-au adăugat veioze somptuoase, desenate de designer și executate la comandă.

Baia matrimonială, aflată la parter, duce spre exterior, iar vara se pot deschide ușile atunci când este folosit jacuzzi-ul. Grinzile aparente, din lemn, au rol de separare a zonelor din baie. S-au folosit obiecte sanitare cu forme contemporane, de la Ideal Standard, accesorizate cu baterii Kludi.

Inserarea unui lavoar freestanding Dalet, cu baterii Grohe, aduce o alură modernă băii placate cu gresie, ilustrând un aspect de marmură.

În bucătărie s-a dorit un aer modern, obținut prin mobilier personalizat, dotat cu electrocasnice Bosch.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.