Casa în stil american amenajată în București

O casa în stil american, extinsă pe o suprafață de 370 mp, situată într-un complex rezidențial de case identice din Pipera, capătă personalitate printr-o refacere cu note chic-contemporane redate de arhitecții Cristina Stroe și Dana Nitreanu.

Bucătăria oferă un joc de clasic-modern, conținând atât elemente din primul stil (blat din marmură, baterie și cuptor Franke în stil retro) cât și obiecte cu alura tech: hota Franke, frigiderul, proiectoarele LED.

Proprietarii își doreau un interior cu influențe clasice, dar în același timp actual și nu foarte încărcat. Extrem de atenți la detalii, sperau ca fiecare colț să fie tratat diferit, provocarea pentru Laboratorul de Arhitectură fiind să înglobeze această dorință într-un proiect unitar.

Ca lucrări de refacere, s-a suplimentat izolația și s-a schimbat tâmplăria. În interior, s-a păstrat compartimentarea existentă și s-a modificat doar parterul, printr-o extindere pentru zona de bucătărie. S-a renunțat la parapeții geamurilor pentru a crea un interior cât mult mai luminos și mai deschis către exterior. Grădina a fost gândită în relație cu interiorul, cu scopul de a oferi perspective plăcute din diverse unghiuri.

În amenajare s-au folosit corpuri de iluminat suspendate, poziționate central, în stil clasic, mai puțin în bucătărie, unde s-au propus proiectoare LED, o prezență contemporană.

Scara către etaj se distinge prin balustrada clasică, ce contrastează cu tablourile în stil abstract. Tablourile au fost ultimele detalii adăugate în amenajare, ce au unificat și mai mult interiorul. Ele au fost corelate tonurilor predominante din fiecare spațiu.

Ca paletă cromatică generală, s-au ales nuanțe simple și discrete, care să creeze un decor unitar și confortabil.  Notele clasice dorite de beneficiari au fost introduse în amenajare prin elemente specifice: plinte, cornișă, butoni de mobilier și decorațiuni sofisticate (candelabre, oglinzi prețioase, vaze decorative, rame foto cu design clasic).

Accesul în casă se face printr-un mic hol, unde un dulap maschează panoul electric, și se continuă cu zona de living. Aici, se remarcă o canapea simplă, într-o culoare neutră, cu un design modern, alături de măsuța de cafea cu picioare clasice, făcute la strung. Același model de picioare s-a folosit pentru masa de dining și consola de pe holul de la etaj. Un alt element comun pentru piesele de mobilier custom made din întreaga amenajare este modelul de frezare al fronturilor.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.