BLACK&/White: 4 combinații de uși de interior și scenografiile în care le poți integra

În articolul acesta îți propunem un exercițiu de imaginație cu 4 combinații de uși de interior Porta Doors și scenografiile în care le-ai putea integra. Ideea a pornit de la posibilitatea de a opta ca toate accesoriile tocului și ușii (cant, balamale 3D, broască, mâner) să fie în același finisaj alb sau negru ca și tocul Porta System Ellegance din lemn sau din oțel, precum și de la cele 20 de nuanțe sintetice disponibile pentru ușile din colecția Loft.

Noi am ales nuanțele Alb, Stejar Brun, Ciment Deschis și Halifax Natural în asociere atât cu un toc alb, cât și cu unul negru. Ușile de interior Porta Loft sunt disponibile în 3 modele, 2 dintre acestea cu sticlă mată sau neagră integrată în construcția canatului.

Combinația ușă albă și toc negru este ideală pentru spațiile minimaliste monocromatice. Noi ni le imaginăm într-un apartament curat și ordonat în care toată pardoseala este din rășină epoxidică albă sau gri. Singurele accente de culoare ar putea fi câteva obiecte de artă contemporană în culori primare electrice în stilul abstract al pictorului Piet Mondrian. Mobilierul ar trebui să urmeze aceleași linii simple, fără detalii care pot distorsiona vizual. 

Esențele de lemn puternice precum stejarul, în nuanțe mai închise de maro, revin în tendințe, deși multă vreme s-a optat pe designul scandinav, predominat de esențe mai moi, în nuanțe deschise precum pinul. Surprinzător, stejarul în nuanțe puternice poate fi integrat cu succes și în amenajările moderne și nu doar în cele clasice. Nouă ne place binomul gri – maro, așa că îți recomandăm să plachezi pereții cu plăci decorative din beton. Dacă nu te-am convins, poți să te inspiri din designul celebrului scaun lounge Eames în configurația piele neagră și lemn santos palisander. 

Orice finisaj care imită cimentul va evoca o amenajare industrială, în special alături de negru. Combinația este perfectă pentru amenajările unde accent s-a pus pe mobilierul confecționat din fier. Un perete ar putea fi acoperit în integralitate de o bibliotecă cu structură metalică, în care accentele de culoare sunt oferite chiar de colecția personală de albume și cărți. În același timp, dacă dorești să adaugi o culoare statement amenajării, poți merge pe recomandarea Pantone a anului și să adaugi un galben vibrant. Ce zici de niște scaune cu un finisaj lucios galben?

Nuanța Halifax Natural cu tocul alb s-ar putea integra într-o scenografie caldă și relaxantă în care lemnul este pus în contrast doar alături de alb. Poți opta pentru un parchet alb sau din lemn natur, iar pereții obligatoriu trebuie să fie vopsiți în alb. Întreaga amenajarea va fi una elegantă și luminoasă și va reprezenta refugiul perfect în fața forfotei și cenușiului orașului. Dacă simți nevoia și de puțină culoare, tonurile neutre sau culorile pastelate pot fi o opțiune pentru a păstra o atmosferă optimistă. 

Sper că ti-a plăcut exercițiul de imaginație propus. Dacă încă nu ești sigur care este scenografia potrivită pentru tine, te așteptăm în showroom-urile Delta Studio să explorezi universul Porta Doors, sub îndrumarea atentă a consultanților noștri. 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.