Bistro Cișmigiu – la vie en rose într-un spațiu emblematic bucureștean

La vie en rose, într-un bistro retro-chic, extins pe o suprafață de 340 mp, situat la etajul unei clădiri emblematice pentru București. Această amenajare a fost realizată de arhitecții Radu Călin și Iuliana Dinca.

Bistro La Etaj este un restaurant de la etajul 6 al Hotelului Cișmigiu, cu o capacitate de 130 de locuri. Beneficiarii și-au dorit un spațiu care să fie integrat în arhitectura clădirii și a zonei istorice, dar care să fie suficient de atractiv și contemporan încât să atragă vizitatorii.

Arhitecții au pornit de la ideea de bistro franțuzesc clasic, o asociere firească pentru clădire, unul dintre cele mai grandioase simboluri ale micului Paris. Spațiul are un hol de primire, care funcționează și ca zonă de trecere către sala de restaurant și toalete. Sala principală de mese este un open-space, care poate fi separat pe jumătate prin pereți amovibili.

Elementul care individualizează spațiul și îl scoate din anonimat este folosirea predominantă a culorii roz, în tonuri pale și plăcute, punctate de accentele de burgund folosit pentru o parte din tapițeria scaunelor și canapelelor.

Stilul propus pentru amenajare derivă din cel tipic francez, actualizat însă prin materiale și nuanțe. Elementele de factură clasică sunt pardoseala, cu un design în alb și negru, alături de decorațiunile pentru pereți. Acestea sunt executate cu materiale contemporane – pardoseala este din vinil, iar placările pereților sunt din poliuretan. Accentele de marmură de la blaturile barului și meselor, împreună cu oglinzile plasate pe pereți, sunt elemente specifice pentru un bistro.

Corpurile de iluminat mențin nota rafinată a amenajării, creând jocuri de sfere și finisaje aurii. Restaurantul este decorat cu o serie de tablouri realizate special pentru acest proiect de către pictorul Andrei Măceșanu. Toate tablourile sunt expuse în variantă originală și sunt inspirate din stilul de grafică al perioadei La Belle Epoque.

Provocarea proiectului a fost deadline-ul strâns – restaurantul funcționează și ca spațiu de mic-dejun pentru hotel, prin urmare a trebuit să fie gata în timp record, pentru a nu crea inconveniente oaspeților hotelului.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.