Blog/Bistro Cișmigiu – la vie en rose într-un spațiu emblematic bucureștean
Claudia Coteanu 30 octombrie 2019
3871
Bistro Cișmigiu – la vie en rose într-un spațiu emblematic bucureștean
La vie en rose, într-un bistro retro-chic, extins pe o suprafață de 340 mp, situat la etajul unei clădiri emblematice pentru București. Această amenajare a fost realizată de arhitecții Radu Călin și Iuliana Dinca.
Bistro La Etaj este un restaurant de la etajul 6 al Hotelului Cișmigiu, cu o capacitate de 130 de locuri. Beneficiarii și-au dorit un spațiu care să fie integrat în arhitectura clădirii și a zonei istorice, dar care să fie suficient de atractiv și contemporan încât să atragă vizitatorii.
Arhitecții au pornit de la ideea de bistro franțuzesc clasic, o asociere firească pentru clădire, unul dintre cele mai grandioase simboluri ale micului Paris. Spațiul are un hol de primire, care funcționează și ca zonă de trecere către sala de restaurant și toalete. Sala principală de mese este un open-space, care poate fi separat pe jumătate prin pereți amovibili.
Elementul care individualizează spațiul și îl scoate din anonimat este folosirea predominantă a culorii roz, în tonuri pale și plăcute, punctate de accentele de burgund folosit pentru o parte din tapițeria scaunelor și canapelelor.
Stilul propus pentru amenajare derivă din cel tipic francez, actualizat însă prin materiale și nuanțe. Elementele de factură clasică sunt pardoseala, cu un design în alb și negru, alături de decorațiunile pentru pereți. Acestea sunt executate cu materiale contemporane – pardoseala este din vinil, iar placările pereților sunt din poliuretan. Accentele de marmură de la blaturile barului și meselor, împreună cu oglinzile plasate pe pereți, sunt elemente specifice pentru un bistro.
Corpurile de iluminat mențin nota rafinată a amenajării, creând jocuri de sfere și finisaje aurii. Restaurantul este decorat cu o serie de tablouri realizate special pentru acest proiect de către pictorul Andrei Măceșanu. Toate tablourile sunt expuse în variantă originală și sunt inspirate din stilul de grafică al perioadei La Belle Epoque.
Provocarea proiectului a fost deadline-ul strâns – restaurantul funcționează și ca spațiu de mic-dejun pentru hotel, prin urmare a trebuit să fie gata în timp record, pentru a nu crea inconveniente oaspeților hotelului.
Înscrie-te la newsletter
Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.
Politica de folosire cookie-uri pe scurt
Acest site utilizează cookie-uri propii și de la terți pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Cookie-urile sunt stocate în browserul dvs. și ne oferă informații care ne ajută să îmbunătățim site-ul astfel încât dvs. să aveți o experiență de utilizare cât mai plăcută.
Puteți ajusta setările cookie-urilor folosite de noi cu ajutorul meniului de mai jos.
Cookie-uri necesare
Vor fi active doar cookie-uri de la WordPress sau Google. Acestea sunt necesare pentru ca site-ul să funcționeze optim.
Cookie-uri pentru monitorizare trafic
Google Analytics ne furnizează statistici anonime despre vizitatorii site-ului (ex. numar de vizitatori, timpul petrecut pe site, etc.) Acesta ne permite să determinam gradul de performanță al site-ului și ne ajută să îmbunătățim site-ul pentru ca dumneavoastră să aveți o experiență de navigare cât mai plăcută.
Vă rugăm să activați cookie-urile necesare mai întâi, pentru a putea activa cookie-urile de la terți.
Cookie-uri de marketing
Google Remarketing și Facebook Pixel ne ajută să vă livram reclame cu oferte promoționale bazate pe istoricul dumneavoastră de navigare în site.