Beneficiile tapetului nețesut Kerama Marazzi și 10 instrucțiuni simple pentru montaj

Tapetul Kerama Marazzi este fabricat folosind echipamente italiene de ultimă generație în Stupino, regiunea Moscova. Tapetul nețesut (vlies) din vinil este cel mai popular și căutat tip de tapet. Este mai dens decât hârtia, rezistent la abraziune, lumină și umiditate, cu proprietăți de izolare fonică și nedeformabil, ceea ce îl face perfect pentru foarte multe întrebuințări, astfel cum vom vedea în continuare. Soluția off-the-shelf propusă de Kerama Marazzi vine și cu 10 pași simpli de montaj și un nou kit de unelte necesare.  

Colecția Palazzo

Beneficiile tapetului Kerama Marazzi îl fac extrem de versatil, putând fi utilizat în aproape orice încăpere: living, dormitor, hol și inclusiv în bucătărie. Designul tapetului este aliniat ultimelor tendințele în designul de interior și se coordonează perfect cu modelele de gresie și faianță Kerama Marazzi, factor ce contribuie la realizarea unor spații unitare. Despre designul tapetului Kerama Marazzi am povestit pe larg aici.  

Colecția Haute Couture

Durabilitate, longevitate și izolare fonică

Tapetul Kerama Marazzi este un tapet nețesut de înaltă densitate, care neutralizează vizual defectele peretelui. Pentru proiectele în care nu se mai poate interveni pentru îndreptarea micilor imperfecțiuni, tapetul poate fi o variantă pentru ascunderea acestora. Acesta poate fi combinat inclusiv cu alte elemente decorative precum panouri de lemn, plăci ceramice, vopsea decorativă, profile tip boiserie etc. 

Densitatea ridicată și textura oferă tapetului proprietăți de izolare fonică, fiind perfect pentru zona de noapte, în special pentru dormitoarele copiilor. Suprafața netedă la atingere oferă o atmosferă mai caldă față de tencuiala clasică sau de celelalte opțiuni de finisare mai rigide precum cimentul, lemnul, etc. 

Colecția Arabesque

Rezistență la umiditate, căldură și lumină

Tapetul este fabricat folosind tehnologia de gofrare dublă la cald pe o bază nețesută. Spre deosebire de tapetul din hârtie, tapetul din clorură de polivinil (PVC) este rezistent la abraziune, umiditate, foarte durabil și ușor de întreținut. Tapetul rezistă, de asemenea, la potențialele extreme de temperatură cauzate de aeroterme și aparate de aer condiționat, păstrându-și aspectul excelent, fără a se decolora.

Fiind ușor de curățat, acesta este potrivit pentru zonele cu trafic mare și expuse murdăriei, cum sunt holurile, fiind o alternativă mai bună față de vopseaua decorativă sau alte finisaje care se dovedesc a fi mai greu de curățat. Surprinzător, tapetul Kerama Marazzi poate fi folosit și în bucătărie, inclusiv ca splashback pentru blatul de lucru. Grăsimea se îndepărtează foarte ușor daca tapetul este curățat la scurt timp de la murdărire. Un alt plus, este că tapetul din vinil nu absoarbe mirosurile și își păstrează aspectul inițial și după spălări frecvente.

Colecția Bamboo

Dimensiune convenabilă

Tapetul este disponibil în role cu dimensiunea 1,06×10 m. Această dimensiune, cunoscută și sub denumirea de „tapet cu lățime dublă” permite crearea unei imagini mai unitare vizual, înjumătățind numărul de îmbinări. Acest format este de două ori mai lat decât dimensiunea practicată de producătorii europeni, de 0,53 m х 10 m (așa-numitul „Euro-roll”). Dimensiunea dublă a tapetului Kerama Marazzi îl face potrivit inclusiv pentru spațiile mai generoase, de tip open space, în care de obicei se evită montarea unui tapet, fiind deseori dificil să se creeze acea imagine unitară.

Colecția Haute Couture

Cum calculezi necesarul de role? Iată un exemplu pentru un perete cu dimensiunile 2,75m înălțime pe 4,20 m lățime pentru tapetul Haute Couture cu o repetitivitate (pierdere) de 53cm și dimensiunea 1,06×10 m/rolă.

  1. Determină numărul de fâșii de tapet necesar, împărțind lățimea peretelui la lățimea rolei: 4,20m/1,06m=3,96 (4 fâșii).
  2. Determină lungimea unei fâșii considerând că aceasta este egală cu înălțimea peretelui la care se adaugă un surplus de 5 cm pentru ușurința în aliniere și, începând cu a doua fâșie repetitivitatea (pierderea): 2,75m + 0,05m (prima fâșie) + 0,53m = 3,33m (celelalte 3 fâșii).
  3. Determină lungimea fâșiilor: 2,8m (prima fâșie) + 3 x 3,33m (celelalte 3 fâșii)=12,79m.
  4. Determină numărul de role împărțind lungimea fâșiilor la lungimea unei role: 12,79m/10m=1,279 (2 role).

Ușor de aplicat

Adezivul nu trebuie aplicat și pe fâșia de tapet, ci doar pe perete, ceea ce face mult mai ușoară îmbinarea fâșiilor dintr-o rolă. Tapetul nu are diferențe de nuanță în cadrul aceluiași lot, culori șterse sau grosimi diferite de margine. Tapetul nu formează cute și nu se umflă la montaj.

Colecția Arabesque

Iată 10 pași simpli pentru montarea tapetului:

  1. Înainte să te apuci de treabă și să desigilezi produsele, verifică daca toate rolele au inscriptionat pe ambalaj codul produsului dorit și același lot de fabricație.
  2. Îndepărtează tapetul vechi de pe perete, dacă este cazul.
  3. Curăță foarte bine peretele. Suprafața trebuie să fie curată, uscată, fără grăsimi, praf și murdărie. Dacă există mucegai pe suprafață, tratează-l folosind o soluție fungicidă specială. 
  4. Taie fâșiile de tapet, lăsând o lungime suplimentară de 5 cm. Atenție, dacă modelul necesită aliniere se ajustează lungimea unei fâșii adăugând valoarea repetitivității (pierderea), conform instrucțiunilor de mai sus. 
  5. Utilizează un fir de plumb sau poloboc pentru a marca o linie verticală.
  6. Aplică direct pe perete adezivul Kerama Marazzi preparat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  7. Pune o fâșie pe perete, apoi apasă cu grijă. Netezește cu șpaclul de sus în jos și din centru spre exterior pentru a îndepărta eventualele bule de aer.
  8. Taie excesul rămas cu un cuțit (cutter). 
  9. Așază următoarea fâșie. Înainte verifică dacă trebuie sau nu să aliniezi modelul la îmbinări, în funcție de pierderea (repetitivitatea) menționată pe etichetă. 
  10. Îndepărtează adezivul rămas cu un burete umed imediat după lipire.
Adeziv Kerama Marazzi

Cu noul kit Kerama Marazzi pentru montarea tapetului nețesut îți va fi și mai ușor să îți montezi singur tapetul, având toate uneltele necesare într-un singur pachet. Kit-ul conține o tavă pentru trafalet, un trafelet pentru adeziv, un trafalet pentru tapet și un șpaclu pentru netezire. Kit-ul va fi disponibil în curând online. Adezivul Kerama Marazzi trebuie achiziționat separat, în funcție de suprafața ce urmează a fi tapetată. Cantitatea de adeziv dintr-o cutie este suficientă pentru aproximativ 40m de tapet.

Kit Kerama Marazzi

Ușor de întreținut

Odată montat tapetul se întreține foarte ușor. Pentru a îndepărta praful și murdăria, se folosește un burete umed și, doar atunci când este necesar și un detergent neagresiv.

Noua colecție Oasis

În cazul în care ai nevoie de ajutor să calculezi numărul de role necesar sau ai nevoie de mai multe informații privind tapetul sau montajul, programează o vizită în unul dintre showroom-urile Delta Studio pentru a primi îndrumarea necesară de la consilierii noștri. Pentru proiecte complexe, îți recomandăm să optezi pentru un arhitect Delta Studio Design, care te va degreva de toate detaliile tehnice și te va consilia pe toată durata implementării proiectului tău, fără ca tu să te mai gândești la formule, necesar de materiale, etc.. Te vei concentra exclusiv asupra rezultatului final, o amenajare la cheie smart luxury conturată pe nevoile tale. 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.