Bathroom emotion

Adevăratul lux, după afirmaţia lui Aristotel, cel care se opunea gândirii comune ce confunda luxul cu somptuozitatea şi destrăbălarea, nu trebuie să fie nici excesul, nici iraţionalul şi nici acumularea de bunuri. Luxul este libertarea şi puterea de a alege în fiecare moment cum să trăieşti, reinventând propriul mod de viaţă, fizic şi spiritual. Astăzi, luxul în arhitectură înseamnă recâştigarea micilor frumuseţi şi adevăruri ale lumii; dar nu prin opulenţă, ci prin transparenţă. Spaţiul băii devine un spaţiu natural, adesea cu forme regulate şi convenţionale, în care omul poate să îşi genereze propria personalitate.

Estetica modernă se regăseşte în simplitate: spaţiile sunt ample, formele sunt minimale, iar materialele devin personajele principale.

baie matrimoniala reprezentat0001

Proiect dsg. int. Manuel Saliche-Delta Studio

Deja celebrul motto “Less is more” se traduce prin rigurozitatea liniilor şi printr-o moderaţie cromatică, pentru a sublinia curăţenia formelor. Luxul simplităţii este de fapt o senzaţie a regularităţii şi a unei cromatici cu trimitere melancolică. Culorile preferate stilului sunt negru şi maro, iar finisajele elimină aproape în totalitate stralucirea şi glazura. Obiectele sanitare sunt realizate din materiale atent selecţionate, punându-se accent pe stricteţea liniilor. Obiectele de mobilier, cu suprafeţe ale caror venatură rămâne de obicei în relief, au colţuri drepte şi sunt lipsite de accesorii vizibile.

BAIE STRIMER0000

Proiect dsg. int. Manuel Saliche-Delta Studio

Acest stil susţine funcţionalitatea. In acest caz, al jocurilor de forme geometrice şi volume, elemetele decorative sunt de obicei supradimensionate şi puţin numeroase, cu scopul de a transmite esenţa lucrurilor. Impreună cu texturile opace şi culorile neutre creează un spaţiu necesar relaxării şi regăsirii.

baie matrimoniala reprezentat0000

Proiect dsg. int. Manuel Saliche-Delta Studio

La nivel de placări, s-a ajuns la o maturitate cât priveşte aprecierea frumuseţii pietrelor naturale, cu ale lor culori perfecte şi cu imperfectiunile ce se transformă în pozitiv şi particular. Insă se apreciază şi acele valori ale produselor ceramice care îmbunătaţesc imaginea naturală a pietrei: meritul continuei cercetări şi modernelor tehnologii care sunt capabile să reproducă elementele naturale cu atenţie şi minuţiozitate pentru detaliu, astăzi plăcile ceramice aduc rezistenţă, niveluri de absorţie minime şi uşoară îngrijire.

baie matrimoniala DORIN BADEA0000

Proiect dsg. int. Manuel Saliche-Delta Studio

Ceramica tridimensională este o tendinţă din ce în ce mai marcantă, fiind îmbrăţişată de toţi marii producători ai sectorului. Dacă până acum eram obişnuiţi să vedem decoruri tridimensionale, puţin evidenţiate, astăzi găsim pereţi întregi îmbrăcaţi cu plăci capabile de o inedită experienţă. Ceramica comunică mai mult, iar intepretarea mesajului generează înţelesuri multiple.

cosmidragomir_gasACotrus_XL_016

Proiect Grosu Art Studio-mobilier Delta Studio

Detaliul face diferenţa. Grija pentru ceea ce este particular, un accesoriu tehnologic însoţit de un obiect traditional este acea atingere de stil ce caracterizează noile tendinţe în amenajarea băii. Astăzi, baia nu mai este înţeleasă în sensul de necesitate şi de trecător, ci este concepută ca un ambient unde se poate petrece timp îndelungat, în relaxare şi confort. Bateriile sanitare, obiecte discrete, pot face diferenţa într-o baie: noile tendinţe asumă fome noi indicând linii line, calde, contraste geometrice, design minimalist sau futurist, noi cromaturi şi volume redimensionate.

362_29516_02

Proiect dsg. int. Manuel Saliche-Delta Studio

BM2

Proiect arh. int. Ioana Oprea-Delta Studio

O2

Proiect arh. int. Ioana Oprea-Delta Studio

201_1.-Dandelion-Bathroom---Ioana-Oprea

Proiect arh. int. Ioana Oprea-Delta Studio

222_1.-Autumn-Winter-Bathroom-Ioana-Oprea\Proiect arh. int. Ioana Oprea-Delta Studio

221_1.-Travertine-Bathroom-Ioana-Oprea

Proiect arh. int. Ioana Oprea-Delta Studio

 

Pentru mai multe detalii si o amenajare de exceptie la preturi accesibile, contactati specialistii din showroom-urile Delta Studio!

Error: Contact form not found.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.