Baia. Un loc în care să te regăsești…

Despre Dornbracht. Cultivarea vieții prin apă. Cei mai buni în domeniul bateriilor sanitare. De ce ne place Dornbracht? Sunt exclusiviști. Au la baza oricărei colecții o întreagă filosofie care ghidează, până în cele mai mici detalii, fiecare pas: de la conceperea unei serii, până la procesul tehnologic. Eu, personal, m-am îndrăgostit de mult de produsele Dornbracht, de întreaga atenție pentru senzații și pentru dobândirea spațiului dedicat relaxării, prin reinterpretarea apei și a efectelor acesteia.

Pentru mai mult de 60 de ani numele de Dornbracht a însemnat curajul de a încerca ceva nou: ”În era digitală, noi ne tot punem întrebări”.

În trecut, băile nici măcar nu erau prevăzute cu fereastră, ca regulă general valabilă. Ce se întâmplă atunci când această încăpere se învecinează cu o grădină sau o curte interioară? În cazul în care lumina este folosită pentru a crea o nouă abordare a curățirii și regenerării? Ce se întâmplă dacă băile sunt înzestrate cu calitățile de a ne invita să lenevim o vreme? – Ca o formă generatoare de energie.

dtw_02

Bath & Spa. Spiritul apei

Atenția este tot mai mult axată pe baie – în materie de arhitectură, design și tehnologie, precum și cu privire la statutul său de spațiu de revitalizare, ca acel loc de pauză și retragere. Dornbracht a petrecut mulți ani, în acest sens, în cercetarea aspectului arhitectural al ritualului. Accentul este pus pe ritualurile, secvențele (acțiunile) individului în particular, la nivel cultural și tehnologic. Ideile și cunoașterea sunt încorporate în modul de lucru și, cel mai important, în rezultatul finit, anume, prin produsele de baie și Spa.

Performing_Water_Gallery_01-1

”Nu este vorba despre a da formă unui produs, ci despre

a da formă apei.”

PERFORMING WATER reprezintă competența apei în baie. În particular, prin varietatea de forme cu care produsele Dornbracht prezintă apa oamenilor: apa în formă de ploaie; apa ca o cascadă clară, puternică; apa ca un jet care pulsează puternic sau învăluie gentil – întâlnirea cu acest element este complexă și variată.

Performing_Water_Gallery_01-3

Performing_Water_Gallery_01-4

Performing_Water_Gallery_01-11

Performing_Water_Gallery_01-13

Performing_Water_Gallery_01-14

Performing_Water_Gallery_01-15

Strahlformen-(1)

Strahlformen-(3)

Strahlformen-(4)

Wanne

Waschtisch-(1)

Waschtisch-(2)

Waschtisch-(3)

”Tehnologie inteligentă pentru baie și bucătărie.”

SMART WATER reprezintă viziunea dea utiliza posibilitățile de digitalizare atât în baie, cât și în și bucătărie.

121120_dornbracht_models_m13_095_v13

Dornbracht_24091_gesp_HandV8

Cum pot activitățile din baie și bucătărie să fie susținute de accesorii controlate digital? (vezi VIDEO)

Conceptul de controlare SMART WATER oferă răspunsuri, de exemplu, datorită setărilor și funcțiilor utile pentru aplicații de zi cu zi sau prin coregrafii fascinante, care implică mai multe puncte de evacuare.

Fie la duș, lavoar sau fie la cada de baie: SMART WATER permite poziționarea individuală a elementelor de control și de evacuare a apei. Conceptul asigură un grad ridicat de libertate pentru proiectare și design. Funcții care asigură confortul, precum umplerea automată a căzii sau funcția de worm-up a dușului, oferă o valoare adăugată suplimentară.

Dusche_1_043

Fussbad_2_012_2013_V6

Fussbad_5_133_2013_V7

Set3_chrom_matt_094_V15

Set3_Closeup_Wanne_046_V14

Wanne_1_007

Waschtisch_3_133_2013_V4

”Sursă de forță spirituală și transmițător de energie,

purificând mintea.”

TRANSFORMING WATER (vezi VIDEO) înseamnă efectul apei asupra oamenilor, și pentru AMBIANCE TUNING TECHNIQUE (ATT) – scenarii competente tehnologic în spațiile băii. O combinație de artă, între arhitectură, design și un control inteligent al tehnologiei, ce creează o experiență senzuală a apei și coregrafii armonioase între apă, lumină și parfum.

SENSORY SKYATT (vezi VIDEO) transformă dușul într-o experiență unică care îți trezește toate simțurile.

121120_dornbracht_models_m4_297_v4

SENSORY SKYATT oferă posibilitatea selecției a trei coregrafii pre-programate: READAPTAREA care acutizează toate simțurile – cu ceață, ploaie caldă și un parfum de pădure plăcut, delicat, uscat.

1sensory sky

ELIBERAREA ca o curățare și dezlănțuire precum o ploaie intensă de vară, însoțită de un parfum cu aromă tropicală.

21

BUCURIA protejează, îmbrățișează și stabilizează. Picăturile de apă strălucesc în toate culorile curcubeului. În atmosferă se degajă o aromă poetică cu rol de stimulare.

31

 VERTICAL SHOWERATT combină puncte speciale de evacuare a apei prin diferite tipuri de jeturi.

Dusche_4_227

Ploaia învăluie corpul cu picături mari de apă în formă de perle. Un șiroi clar și larg cade din ”foaia de apă” pe umeri. Spatele este stimulat prin două plăcuțe de apă. Precum în cazul dușului orizontal, o plăcuță de acționare permite selectarea a trei opțiuni ”coregrafice” – ECHILIBRARE, ENERGIZANT sau DE-STRESARE.

Untitled-1

FOOT BATHATT combină diferite tipuri de jeturi, funcții de confort și scenarii pre-programate, ale căror efecte rămân mult după ce aplicarea se termină.

Fussbad_4_115_2013_V6

Robinetul retractabil – by Dornbracht – face ca tratamentul pentru genunchi să devină deosebit de confortabil.

Fussbad_4_115_2013_V7

Cele patru jeturi de apă pentru masaj, de la baza bazinului, stimulează tălpile picioarelor.

HORIZONTAL SHOWERATT prevede, pentru prima dată, o experiență așezată în poziție întinsă a dușului. (vezi VIDEO)

Modell_Quer_244_V12_CMYK

Aplicabilitatea constă în combinarea a șase surse de apă, poziționate deasupra banchetei pe care stai întins, cu o plăcuță de acționare ca element principal de control. Trei opțiuni pre-programate permite selectarea efectelor de ECHILIBRU, ENERGIZANT sau DE-STRESARE.

Modell_Quer_244_V12_CMYK2

41

Este o chestiune de profesionalism. Dornbracht a înțeles acest lucru. De principiu, o baie nu este doar un spațiu destinat funcțiilor elementare precum spălatul, ci poate reprezenta mai mult. Este un veritabil spațiu de locuit.

Fiecare zonă funcțională a unei băi (lavoarul, toaleta, bideul, dușul și cada) se poate transforma în anumite proceduri, ritualuri ce se pot extinde și include o componentă mentală: BAIA ca spațiul în care te speli de lucrurile care s-au întâmplat peste zi – o eliberare a minții.

Baia. Un loc în care să te regăsești, propriul templu.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.