Apartament minimalist conceput pentru un cuplu tânăr

Un proiect de amenajare în stil minimalist, extins pe 100 mp. Arhitecta Alexandra Crișan a făcut posibil ca materialele naturale și elementele vegetale să dea viață ambientului și să creeze o amenajare atemporală, care va arăta mereu elegant.

Proprietarii acestui apartament și-au dorit un design modern și minimalist, care să includă suficiente spații de depozitare și elemente vegetale. De aceea, conceptul propus de arhitectă a fost de spațiu în care granițele dintre interior și exterior se estompează, pentru ca universul botanic să se integreze firesc și armonios.

Zona centrală a locuinței este livingul generos, gândit ca open-space cu zona de bucătărie. În living, s-a creat un loc de relaxare, orientat spre zona de TV și șemineul cu bioetanol, încastrat în mobilier. Mobilierul este din MDF alb lucios, combinat cu lemn, și se distinge prin alternarea spațiilor închis – deschis. Zona de luat masa este poziționată lângă fereastră și pusă în valoare prin corpurile de iluminat suspendate, cu finisaj metalic în nuanțe de albastru.

Zona de zi a fost gândită ca un spațiu deschis, ce înglobează bucătăria, zona de luat masa și livingul.

Dormitorul matrimonial se remarcă prin peretele cu accente vopsite în bleu, cu un chenar într-o nuanță mai închisă, ce marchează tăblia patului. Materialele și textilele folosite au rolul de a oferi confort și intimitate. Dressing-ul spațios este îmbrăcat în alb, pentru a nu încărca zona de dormit.

Zona de bar este marcată printr-un element metalic, inspirat din designul industrial. Peretele lateral a fost placat cu lemn și contrastează cu celelalte elemente utilizate: textura cu un aspect de beton regăsită în zona insulei și albul diafan al bucătăriei.

Alegerile cromatice inspirate oferă spațiilor fluiditate și un sentiment de armonie. Prin combinarea diferitelor texturi în aceeași nuanță și includerea accentelor vegetale, s-a creat un interior confortabil și primitor.

Natura se strecoară și în baia matrimonială, unde s-a optat pentru o placare cu faianță în relief, ce redă cu fidelitate eleganța lemnului. Peretele de accent cu licheni stabilizați contrastează cu nuanța mobilierului , iar dulapul cu fronturi de oglindă dublează efectul peretelui vegetal, ce pare să se prelungească la infinit.

Obiectele sanitare Dalet, cu designul lor minimalist, se încadrează perfect în decorul natural. Pentru acest ambient s-a optat pentru gresie și faianță cu aspect de lemn, de la Keramyth.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.