Apartament elegant în Iași amenajat de arh. Constantin Hârțan

Preluat ca o succesiune de „cutii” albe și greu funcționale, acest apartament din Iași a fost transformat prin înlocuirea unor pereți opaci cu pereți de sticlă, într-un parcurs liniar, minimalist prin linie și formă. Este o amenajare semnată de arh. Constantin Hârțan de la biroul H Studio, care dintr-o locuință banală a reușit să facă una aerisită, elegantă, grație unor intervenții ingenioase de reconfigurare a spațiilor și prin alegerea unor finisaje, dotări și mobilier de calitate.

smartluxury.ro despre apartament Iasi Arhitect Constantin Hartan, H Studio (5)

Arh. Constantin Hârțan

Arh. Constantin Hârțan

Rezultatul final este surprinzător, dar pentru a se ajunge aici a fost nevoie de remodelări serioase. S-a recurs la eliminarea tuturor pereților și ușilor inutile care delimitau mult prea strict spațiile. S-au inserat pereți vitrați în relația: bucătărie – living. De asemenea, o comodă a fost plasată în dormitorul matrimonial, compus din unirea spațială a două încăperi. În plus, s-a obșinut un spațiu liber în relația living – hol. Toate aceste modificări aduc o notă de spectaculos și lasă libertate privirii să circule. Astfel s-a obținut un interior care nu te sufocă sau constrânge, ci te lasă să respiri și în care personalizarile spațiilor sunt astfel definite încât să „transpire” legăturile evidente între „momente” din casă. Accentele și toate aceste relații sunt scoase în evidență prin nuturile luminoase create  în tavan,  nuturi ce trasează axele importante din apartament – lucru accentuat vizibil pe timp de seară.

smartluxury.ro despre apartament Iasi Arhitect Constantin Hartan, H Studio (1)

În holul de intrare – spațiu lung și liniar – este desfășurat un dressing cu fețe din MDF lucios ce a permis arhitecților, prin înmagazinarea generoasă de lucruri casnice, să doteze restul apartamentului cu un minim de mobilier pentru a nu da senzația de ‘încărcat. Spațiile de depozitare sunt vitale, dar se știe că prezența lor în spațiul camerelor invetabil micșoreză suprafața utilă și încărcă și pe verticală încăperile. Soluția de amplasare a dressingului generos pe hol face ca un spațiu folosit inițial doar pentru circulația în apartament, să devină util.

smartluxury.ro despre apartament Iasi Arhitect Constantin Hartan, H Studio (3)

Inițial, separate de pereți prevăzute cu uși, atât livingul și bucătăria cât și livingul și holul, se constituie, după eliminarea acestora, întru-un spațiu deschis pentru o perspectivă mai generoasă. Din punct de vedere cromatic s-a optat pentru fundal alb conturat cu bordo – în bucătărie, gri în living și accesorii lucioase. Toate aceste deschideri cu sticlă și finisajele deschise, lucioase amplifică luminozitatea locuinței, o face mult mai spațioasă decât în stadiul ei inițial, de unde și senzația că ar fi un interior de casă, mai degrabă decât unul de apartament.

smartluxury.ro despre apartament Iasi Arhitect Constantin Hartan, H Studio (2)

Dormitoarele au fost reduse de la trei la două, în urma eliminării peretelui ce despărțea două dintre acestea. În privința ambientării ele au fost tratate aerisit, iar prin decorarea cu tapet se imprimă o notă de aer nobil. Prin culorile alese înprivința finisajelor, dormitoarele capătă un aer intim, primitor și odihnitor. Noblețea întregului ansamblu este sugerată prin alegerea materialelor lucioase, cu rol suplimentar de amplificare a spațiului. Și băile sunt în linia elegantă a dormitoarelor, cu finisaje și obiecte sanitare prețioase alese din gamele oferite de Delta Studio. Este o amenajare cu rezultat spectaculos, unde proprietarii se bucură de un ambient elegant, sofisticat, dar deopotrivă funcțional și bine organizat.

smartluxury.ro despre apartament Iasi Arhitect Constantin Hartan, H Studio (6)

smartluxury.ro despre apartament Iasi Arhitect Constantin Hartan, H Studio (4)

smartluxury.ro despre apartament Iasi Arhitect Constantin Hartan, H Studio (9)

smartluxury.ro despre apartament Iasi Arhitect Constantin Hartan, H Studio (7)

smartluxury.ro despre apartament Iasi Arhitect Constantin Hartan, H Studio (10)

smartluxury.ro despre apartament Iasi Arhitect Constantin Hartan, H Studio (8)

Date de contact: arh. Constantin Hârțan, tel: 0740200505,e-mail: costel_hartan@yahoo.com

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.