Apartament de 3 camere amenajat într-un mix de nordic și industrial

Amenajarea acestui apartament de trei camere, extins pe o suprafață totală de 98 mp, echilibrează un mix de stiluri – nordic și industrial. Unul cald și natural, celălalt rece și rebel, opuse însă completându-se perfect, realizate de arhitecții Anamaria Căpătineanu și Alina Duculescu.

„Ne dorim o atmosferă caldă, cochetă și luminoasă”, au declarat clienții la prima întâlnire cu echipa Gavia Concept. Însă acești termeni au semnificații diferite pentru fiecare dintre noi. În urma chestionarului folosit de Anamaria și Alina în analizarea nevoilor și dorințelor beneficiarilor, a reieșit că pentru Ioana cald înseamnă materiale naturale, cât mai neprelucrate, ca lemnul și piatra, iar cochet – accente tipice stilului industrial.

Pentru că cei doi tineri lucrează uneori de acasă, una dintre camere a fost transformată într-o zonă de lucru, ce satisface nevoile amândurora: zona de citit și birou. Tapetul creativ oferă o notă prietenoasă, iar zona de citit este marcată de un corp de iluminat-joben, ce plutește chiar deasupra fotoliului butterfly.

Proiectul s-a derulat de la funcționalitatea livingului, ce trebuia să satisfacă cele mai multe nevoi. Unul dintre neajunsurile acestui spațiu este că accesul în apartament se face direct în zona de zi, un open space ce cuprinde zonele de gătit, luat masa și relaxare. La intrare, ca element de decor, s-a montat un lambriu de lemn, vopsit în diferite nuanțe, cu un aspect vintage. Pentru a delimita intrarea de restul încăperii, dar și pentru a încadra zona de luat masa, s-a  propus un perete despărțitor, ce ia forma unei biblioteci accesibile din ambele părți. Masa de dining, realizată la comandă din lemn masiv și fier forjat, a fost pusă în valoare de peretele finisat cu vopsea decorativă cu aspect de beton. Aceeași textură o regăsim și în dreptul blatului de bucătărie, dotat cu o chiuvetă de granit neagră și o baterie de la Franke.

În dormitorul matrimonial, s-a creat o zonă specială pentru plante verzi, realizată din două cutii dreptunghiulare de sticlă, suspendate de tavan. Aici s-au plasat mușchi și licheni stabilizați. Lambriul de lemn, vopsit alb, încălzește încăperea și contrastează cu piesele metalice inserate.

Elementele de lemn din amenajare creează contraste de efect cu piesele metalice, nuanțele de gri din mobilier și vopseaua cu efect de beton.

Pentru unificarea spațiului, s-a folosit același tip de parchet laminat de la Egger în toate încăperile (EHD013 Stejar Monfort alb), inclusiv în cele trei băi. S-a ales o nuanță cu aspect antichizat, pentru a crea o atmosferă plăcută și primitoare.

În baia matrimonială, piesa de impact este masa de lemn masiv de stejar pe care este poziționat lavoarul bowl de la Dalet. Parchetul laminat Egger se prelungește și în acest spațiu, pentru a îl lega în mod firesc de dormitorul matrimonial, prin care se permite accesul.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.