Apartament de 3 Camere Amenajat in Nuante Pastelate

Primavara ne indeamna la pasteluri si nuante naturale, asadar am fost extrem de entuziasmati sa le regasim in cadrul unui proiect de amenajare din Bucuresti, realizat de 2deco Studio in decursul a numai… sase luni.

Acest apartament din zona de Nord a Bucurestiului are 100 mp (+ terase) si a fost amenajat pentru un cuplu tanar, cu un copil. Intre cerintele lor initiale s-au numarat reconfigurarea dormitorului matrimonial, prin includerea unui dressing separat, realizarea unui interior cald, primitor, in culori pastelate, crearea cat mai multor spatii de depozitare si reconfigurarea bucatariei cu dulapuri pana in tavan.

S-a ales un stil de amenajare modern, cu accente fine date de nuantele pastelate. Stilul modern este obtinut prin mobilierul cu linii drepte, simple, ce exploateaza toate spatiile posibile pentru a oferi zonele de depozitare necesare familiei. Spatiul initial beneficia de o zona de living luminoasa, deschisa catre zona de luat masa, spatii care au fost mentinute conform planului initial de compartimentare.

Prin realizarea unui mobilier pe comanda din MDF, s-a reusit integrarea multor zone de depozitare, atat ascunse cat si la vedere, pentru decoratiuni si carti. Jocul de nuante beige-turcoaz este intrerupt de fronturile placate cu furnir natural. Canapeaua tip coltar este deschisa pe latura dinspre hol, iar catre terasa are un sezlong de relaxare,  numai bun de privit la televizor sau citit.

Zona de dining, ce a ramas open space cu livingul, se afla in imediata apropiere a bucatariei. Este marcata printr-un perete accent decorat cu caramida aparenta alba, pus in evidenta prin litere volumetrice luminoase, din metal. Comoda turcoaz creeaza o legatura vizuala cu livingul si serveste ca depozitare pentru vesela. Corpurile de iluminat tip pendul sunt pozitionate deasupra mesei, creand o lumina diafana.

In holul de intrare, s-a integrat un dressing alb la limita peretilor exteriori nisei, ingenios decorat cu manere personalizate pe comanda.

Pentru amenajarea de bucatarie, s-a propus un mobilier modern, realizat pe comanda, cu spatii de depozitare pana in tavan, fronturi din MDF vopsit si blat termorezistent. Zona de accent este placarea de sticla securizata si termorezistenta dintre corpuri, printata cu un model grafic unicat, desenat de 2deco Studio special pentru acest proiect.

In zona de luat masa, evidentiata printr-un  perete vopsit gri, s-a pozitionat un dulap metalic suspendat, care permite depozitarea la vedere a condimentelor si recipientelor.

Accentele de bleu turcoaz se regasesc si in zona de noapte, decorata in nuante placute si accente pastel. Dormitorul matrimonial este delimitat de un dressing semi-deschis, iar catre fereastra s-a creat o zona de machiaj cu oglinda pe toata inaltimea peretelui. Iluminarea este realizata prin lampi suspendate din tavan, care marcheaza cele doua noptiere.

Pentru baia matrimoniala, cu cada, s-au folosit nuante naturale de faianta si gresie tip parchet Porcelanosa, perfect coordonate cu mobilierul de baie, cu detalii din MDF placat cu furnir natural.

Baia cu dus este placata cu faianta si gresie in doua nuante de gri, iar zona de dus a fost marcata de o faianta de tip mozaic. In zona de lavoar s-a amplasat un corp deschis, din MDF placat cu furnir natural stejar, in continuarea mascarii de la wc.

In urma amenajarii, zona preferata a beneficiarilor a devenit zona de open space living-dining, in care se bucura de momente relaxante alaturi de cei dragi.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.