Amenajari terase – idei si solutii pentru terasa ta

Cu totii ne dorim sa ne petrecem timpul cat mai mult in exteriorul locuintei. De ce sa nu ne bucuram de aer curat si de temperaturi placute? Va propunem cateva idei de amenajari terase, fie ele private, fie de vila particulara, fie pe blocuri, de curte mica. Fie ele si de spatii publice, exista nenumarate feluri in care le putem amenaja!

Tipul de finisaj pe care il utilizam depinde foarte mult de stilul pe care ne dorim sa il sugereze. Aceasta acoperire poate ramane vizibila si in anotimpuri mai putin prietenoase. Ea trebuie sa insemne ceva, cu si fara mobilierul pentru exterior.

1. Amenajari terase – Lemnul

20-Elegant-Roof-Terrace-Design-Ideas-2-620x412

Dusumeaua simpla nu este indicata pentru terase, decat daca iti permiti sa o schimbi in fiecare an.

De altfel Deck-ul – dusumea pentru terasa cu striuri in lungime pe lamela, ii permite apei sa se scurga eficient astfel incat ea nu afecteaza materialul in sine. In plus striurile au si rol antiderapant. Pentru fabricarea lui sunt folosite esente dure de lemn.

Inconvenientul acestui material folosit pentru pardoseli de terase este faptul ca trebuie tratat in fiecare an cu uleiuri speciale si baituri pentru a nu-si pierde din proprietatile de rezistenta si pentru a avea un aspect decolorat datorita razelor solare.

Cu toate acestea pentru o anumita categorie de utilizatori, folosirea lemnului adaptat pentru exterior poate reprezenta o solutie optima din considerente de afinitate pentru acest material natural, mai prietenos.

cool-summer-terraces-15-500x390 croppedimage1440900-RoofTerrace1-The-Jade-NYC-Jade-Jagger-for-yoo

In cazul jardinierelor care dau un aspect foarte natural si ingrijit teraselor, folosirea lemnului este o alta discutie. Lamelele sunt pozitionate deobicei pe verticala, fapt ce nu permite retinerea apei de ploaie pe suprafete. Automat, lucrul lemnului, dilatare, contragere in functie de umiditatea retinuta in fibra este mult mai redusa. De obicei se recoamanda folosirea de lacuri speciale folosite pentru ambarcatiuni pentru a limita cat mai mult afectiunile rezultate din conditii climatice nefavorabile.

elegant-Rooftop-terrace-design-ideas     rooftop-terrace-lrg Terrace-Design-Home-and-Interior-Design-Picture2. the_scarlet_relaxation_terrace-2

2. Amenajari terase – Gresie cu aspect de dusumea

Acelasi aspect – rezistenta in timp mai buna!

Keope

Mare atentie, discutam strict de gresia portelanata in masa!

Ce o distinge fata de gresia glazurata? Faptul ca are un tratament de duritate in toata consistenta materialului din care este alcatuita, nu doar la suprafata. Ea este mult mai rezistenta la inghet/dezghet.

Recomandam gresiile speciale pentru exterior care ajung pana la 2 cm grosime pe placa. Printre producatorii care ii recomandam cu sinceritate, se afla Ceramica Keope. Unul dintre producatorii care au pus bazele acestei gresii speciale pentru exterior. Aspectul cat mai apropiat de naturaletea lemnului este aproape incredibil, inclusiv la atingerea acestor produse.

3a2c32973242531c4e8127feed2579a8 k2-evoke-brown-amb-b evoke-beige-strutturato-b evoke-beige-mos-list-30x30-sq

Nici un alt furnizor de ceramica sub nenumarate forme si aspecte deosebite – Tagina – nu se lasa mai prejos pentru colectia de Outdoor.

tagina modern-floor-tiles taginatsgins ceramic-roof-pavers-11608-4641465

3. Amenajari terase – Aspect mediteranean

mediter ter Mediterranean-Kitchen-Simply-Decor-Ideas-for-Freshen-up-Your-Patio-and-Terrace ref_2110_03_terrace01

Alb, albastrul marin si o pardoseala cu aspect foarte natural, fie de piatra calcaroasa, fie de caramida arsa. Cam acestea ar fi caracteristicile pe care am putea sa obtinem un aspect mediteranean terasei noastre. De unde obtinem finisajele pentru a avea siguranta unei durabilitati in timp, atat practice cat si estetice?

Aceeasi furnizori, mai sus mentionati, KEOPE si Tagina, prezinta in colectiile lor si de serii cu aspect mediteranean, de piatra buciardata, extrem de fidele unui aspect cat mai natural.

keope prodotti-83389-relb185c8d09525451c8d2ef81a92d384f6

tagina-tile-200 tagina-tile-2003eimages

tagina e

4. Amenajari terase – Gresia portelanata

– mentanta in timp – practic nu necesita niciun un proces special de tratare, curatare etc.;

rezistenta la inghet si rezistenta deosebita la schimbari mari de temperatura;

– rezistenta la trafic dur;

– faciliteaza scurgerea apei si evita stagnarea punctuala a acesteia, lucru ce poate cauza varii probleme;

– se poate monta extrem de simplu;

– posibilitatea montarii directe pe pietris, nisip, iarba, fara niciun fel de adeziv;

posibilitatea montarii pe suporti (3 tipuri diferite) pentru a obtine o pardoseala supraelevata;

pannelli-supporti-11552-6008673 prodotti-84153-relae90a931e0154a48816ed4ae88e191d5

– posibilitatea de a merge cu acelasi tip de finisaj la interior (10-12 mm) si exterior (20 mm);

– existenta pieselor speciale pentru trepte, margini terase/piscine, rigole etc.

KEOPE_K2_022014_0-14 KEOPE_K2_022014_0-15

Gresia portelanata reprezinta o solutie optima pentru cei care nu isi permit a investi timp si bani de mai multe ori pentru aceeasi cauza. Astfel, fiind economisit timpul pentru relaxarea propriu-zisa ca destinatie a amenajarii terasei.

Stay tuned! Printre urmatoarele articole – mobilier pentru exterior destinat teraselor!

*Produsele pentru terase mai sus mentionate se pot comanda in magazinele Delta Studio.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.