Amenajarea unui apartament de inspirație industrială

Un apartament în care elementele centrale au devenit tablourile pictate chiar de beneficiară și obiectele din lemn realizate de prietenul său. Amenajarea a fost realizată de arhitecta Claudia Ștefănescu.

Beneficiarii își doreau o amenajare ușor industrială, cu texturi de beton și lemn nefinisat, temându-se însă că acestea ar genera o atmosferă austeră, septică și rece.

Neajunsurile spațiului inițial erau problemele de circulație – zona de living trebuia traversată pentru a se ajunge în zona de noapte, ceea ce genera culoare de trecere și un spațiu nefolosibil în partea laterală. Soluția găsită a constat în crearea a două zone distincte, suprafața amplă a livingului permițând acest lucru.

Fiind pasionată de pictură, dorința beneficiarei a fost aceea de a pune într-un context adecvat atât lucrările sale, cât și piesele din lemn masiv create de prietenul ei. Odată stabilită paleta cromatică împreună cu arhitecta, a preluat ideea de bază, aceea de alb și negru, și a transpus-o în două lucrări de mari dimensiuni, expuse acum în zona de zi. Masa de dining cu blat din lemn este executată chiar de beneficiar, în atelierul lui de tâmplărie, și este pusă în valoare prin corpul de iluminat tip pendul poziționat deasupra sa.

Băile explorează la rândul lor ideea de industrial și texturat. S-au folosit plăci ceramice Porcelanosa, baterii Grohe și obiecte sanitare Dalet și Ideal Standard.

Baia matriomonială se distinge prin finisaje cu textură antichizată, pe fondul cărora se profilează lavoarul din Kuma, cu un design scandinav.

Amenajarea a reușit să creeze un decor industrial, care să emane însă confortul necesar într-un cămin. Zona preferata a clienților a devenit livingul, unde își primesc cu drag prietenii și familia.

Bucătăria a fost amenajată în tonuri neutre, pe fondul cărora se distinge placarea de sticlă albastru ultramarin. Accesoriile și sistemele pentru mobilier sunt Hafele, iar electrocasnicele încastrate Franke.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.