Amenajarea iernatica a unei casute de vacanta din Châteaudouble, Franta

Proiectul realizat de ATAT Studio din Bucuresti a avut ca tema recompartimentarea si amenajarea parterului unei case de vacanta din Châteaudouble, Provence-Alpes-Cote D’Azur. Beneficiarul este o familie tanara, cu doi copii.
3

ATAT Studio a abordat lucrarea atat ca proiect de restaurare, avand in vedere influentele clasice, chiar baroce, daca se ia in calcul semineul, cat si ca proiect de amenajare. Spatiul este specific frantuzesc, cochet si de dimensiuni relativ reduse, cu elemente decorative (semineul de inspiratie baroca, precum si boiseriile existente) care confera spatiului un je ne sais quoi. Singura interventie majora in acest caz a fost deschiderea bucatariei catre salon.

6

Restaurarea si punerea in valoare a acestor elemente este esentiala in pastrarea spiritului locuintei si locului. S-a incercat punerea in valoare a acestor piese prin alaturarea de elemente contrastante, cu caracter contemporan. Ambientul rezultat este unul eclectic, definit de rafinament, simplitate si contemporaneitate.

pl fin

Produsele  folosite in amenajare includ parchet de la Karelia, masa dreptunghiulara de la Bonaldo, lampi de la Foscarini, perdele si draperii de la Designers Guild.

christmas one 7

Despre ATAT Studio

Numele este special ales. ATAT exprima in cazul de fata simplitate, o viziune curata, lipsita de orice gest functional sau estetic ce nu are un motiv intemeiat. Cu alte cuvinte, abordarea noastra este una sincera si functionala. Am putea vorbi chiar de o estetica generata de functiune.

ATAT Studio este: versatil, functional, simplu, sincer, curat, contemporan. Abordam spatiul ca pe un proiect de scenografie, iar dorinta noastra este ca obiectele cu care decoram “scena” sa fie pe cat posibil autentice, cu propria lor istorie. Tocmai acest joc intre nou- vechi, acest eclectism este ceea ce caracterizeaza ATAT Studio.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.