VIDEO – Amenajare Penthouse – Pure-Mess Design

Vă prezentăm o amenajare de penthouse spectaculoasă, realizată de arhitecții de la Pure-Mess Design. Suprafața utilă a acestui penthouse situat în complexul NewTown Residence este de 130mp, iar bugetul de amenajare s-a ridicat la aproximativ 110000 euro.

Arh. Sergiu Califar de la Pure-Mess Design este cel care ne-a prezentat amenajarea.

Amenajarea este realizată pentru o familie cu doi copii, foarte dinamică și complexă ca activități. De la bun început, beneficiarii și arhitecții au stabilit un buget și o direcție. Însă, pe măsură ce beneficiarii s-au apropiat de lumea designului interior și au înțeles multitudinea de soluții, culori, texturi și piese custom made existente, arhitecții au fost invitați să facă această amenajare ca și cum ar fi pentru ei, fără să țină cont de buget. Rezultatul este pe măsura acestei invitații curajoase: spectaculos.

Penthouse-ul este structurat pe doua niveluri. La primul etaj se afla zona de zi, cu un living deschis catre bucatarie.

Amenajare penthouse – primul nivel

In zona de zi s-a dorit un spatiu de recreere si a disparut ideea de masa de dining, deoarece familia nu petrece mult timp acasa pentru a lua masa. Bucataria este conturata de o insula, pozitionata chiar pe mijlocul incaperii. S-a ales un mobilier de bucatarie modern.

In felul acesta, spatiul din jur poate fi exploatat extrem de eficient: insula serveste atat ca loc de luat masa, cu scaune de bar, cat si ca zona de lucru si spatiu de depozitare.

Zona de zi este continuata cu un birou, ce serveste si ca loc de recreere. Aici, clienta si-a dorit un spatiu in care sa poata petrece timp cu cei mici. La primul nivel se regaseste si o baie de serviciu, cu un perete de accent finisat cu mozaic Sicis.

Amenajare penthouse – al doilea nivel

La etaj se afla cele trei dormitoare, doua bai si un dressing. Primele doua dormitoare sunt destinate copiilor, ce impart o baie comuna, decorata extrem de ingenios.

Camerele copiilor sunt amenajate extrem de creativ. Pentru dormitorul baiatului, s-a ales un design original, inspirat de vestiarele americane. Camera copilului include chiar si un cos de baschet.

Camera pentru fetita este mai sensibila, ea avand ca hobby-uri patinajul si baletul. S-a optat pentru forme, texturi si culori mai pastelate, care sa ofere spatiului fluiditate.

In dormitorul matrimonial, peretele cu tablia patului mascheaza un dressing incapator. Dormitorul matrimonial a fost restrans pentru a oferi mai mult spatiu baii.

Baia matrimoniala a devenit astfel mai generoasa si cuprinde atat o cada, cat si un dus.

Fiecare spatiu al acestei case are povestea lui si este complet personalizat. Clientii au fost extrem de incantati de amenajare, deoarece reflecta din plin toate dorintele lor, atat functionale cat si estetice.

Abonati-va la canalul nostru de Youtube pentru a urmari si alte amenajari de interior!

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.