Amenajare moderna cu accente de culoare, intr-o vila din Bucuresti

Arhitectii de la Alfa Invest au renovat o vila situata in cartierul Vatra Luminoasa din Bucuresti. Proiectul  a participat la anuala de arhitectura OAR Oltenia 2016 si a fost premiat cu mentiune. Datand din anii ’30,  constructia a trecut printr-o extindere, pentru a suplimenta suprafata utila a cladirii, aceasta ajungand la 121.20 mp dupa incheierea lucrarilor. Proiectul de amenajare de interior s-a inspirat din stilul de viata si preferintele locatarilor, o familie cu un copil. Predomina materialele si tonurile naturale, puse in evidenta de accente cromatice inspirate. Consilier de vanzari: Petronela Matei

Amenajare Bucatarie

Bucataria beneficiaza de lumina naturala puternica, datorita deschiderii generoase catre terasa. S-a optat pentru un parchet triplustratificat deschis la culoare, Karelia Ash Natur.

IMG_2155
Mobilierul de bucatarie personalizat este realizat de brandul Formmat, la fabrica din Piatra Neamt. Mobilierul este din MDF alb lucios, cu insertii de fronturi turcoaz, folosit si pentru blatul mesei. Blatul de bucatarie din quartz este luminat de o banda din led, pozitionata sub corpurile suspendate. Pentru zona de lucru din bucatarie, s-a ales o placare cu sticla colorata, ce ofera dinamism spatiului.

_E3A5009

_E3A4960

Peretele de la intrare este acoperit cu faianta Nara Beige de la Porcelanosa, marcandu-se in acest fel zona de luat masa. Bancheta din riflaj de stejar masiv este realizata pe comanda de Formmat, avand si rol de mascare a caloriferelor.

IMG_2152

IMG_2157

IMG_2151

Amenajare Living

In living, s-a urmarit crearea unui ambient natural si relaxant, propice activitatilor de socializare si destindere. Pentru pardoseala, s-a ales acelasi parchet din bucatarie, Karelia Ash Natur, din ratiuni de unificare a celor 2 spatii alaturate.

IMG_2128Mobilierul pentru living este de la Formmat, cu fronturi din MDF lucios si carcase din stejar natur. Decorul este completat de radiatorul Roads de la Cordivari, o prezenta minimalista, dar de efect. Fotoliul galben extrem de confortabil devine un accent cromatic, nuanta sa regasindu-se in cateva puncte din tapetul de deasupra canapelei.

DSC01078

DSC01047

 Amenajare Baie Matrimoniala

Este spatiul cu cele mai puternice aluzii la natura. Placile de gresie rectificata Liston Oxford Natural de la Porcelanosa au aspect de lemn si sunt intrerupte prin nise decorate cu nuferi. Cei doi pereti placati cu gresie rectificata gri, Cerdena Marfil, aduc un echilibru vizual ansamblului.

IMG_2086

DSC00960Lavoarul Premium de la Dalet a fost ales pentru alura geometrica, regasita si la vasul de WC suspendat din colectia Star. Cada de baie de la Teuco este dotata cu sistem de cromoterapie, iar caloriferul este de la Cordivari. Mobilierul de baie este din Krion, solid surface dezvoltat de Porcelanosa, si este dotat cu suport pentru prosop.

DSC00977

Amenajare Baie Oaspeti

Pentru acest grup sanitar de dimensiuni reduse, s-a proiectat un mobilier din mdf alb lucios, cu carcase din mdf galben ce dialogheaza cu peretele de aceeasi culoare.

DSC00949

DSC00952

Amenajare Baie Copil

Este un spatiu mic, dar foarte ergonomic. Peretele acoperit cu faianta Cubica Blanco de la Porcelanosa ofera luminozitate ambientului, iar placile de gresie Cover de la Dalet completeaza firesc ansamblul. Mobilierul din Krion, solid surface dezvoltat de Porcelanosa, este realizat pe comanda, materialul permitand aceasta forma neobisnuita. Stilul contemporan de amenajare este completat prin vasul de WC suspendat din colectia Sfera de la Catalano si lavoarul Tallasa de la Marmorin, alaturi de radiatorul metalic Cordivari.

IMG_2102

Amenajare Camera Copil

S-a urmarit eficientizarea spatiului prin dotarea camerei cu o depozitare generoasa– dressing-ul de la Formmat ocupa intreg peretele, fiind realizat din MDF mat alb, cu insertii colorate. Rafturile si sertarele sunt raportate la inaltimea copilului, iar nisele colorate stimuleaza creativitatea si pofta de joaca.

_E3A4861

DSC01015

_E3A4909

DSC01018

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.