Amenajare in stil Retro-Clasic intr-un Apartament din Bucuresti

Va prezentam o amenajare finalizata de 2Deco Studio in 2017 si inclusa in Albumul „Lifestyle Design Interior 2018”. Beneficiarul este un tanar avocat ce calatoreste des si a dorit ca pasiunile sale – muzica, literatura, pictura – sa se reflecte in noul ambient.

Apartamentul de trei camere este situat in zona de nord a Capitalei si amenajarea sa a fost initiata inca din faza de proiect a imobilului. Proiectul s-a desfasurat pe durata a noua luni (concept, detalii de executie, achizitii si santier).

 

Din punctul de vedere al compartimentarii spatiului, in zona de acces se regasesc spatiile de depozitare, cele doua bai, dormitorul matrimonial si biroul.

Ele sunt conectate de hol si fac trecerea spre centrul apartamentului, constituit din livingul spatios.

Acesta comunica direct cu zona de bucatarie, separata fizic insa deschisa vizual prin alegerea unor usi duble cu interior de sticla cu sprosuri (stinghii de lemn) decorative.

Livingul este impartit in dining si zona de relaxare, delimitate printr-un toc de trecere elegant. Cromatica aleasa reflecta preferinta pentru stilul clasic: tonuri neutre de gri cald, pe care se contureaza tocaria alba, plinta si profilele de tavan. Decorul emana caldura si lumina, accentuate de folosirea lemnului natural pentru parchetul de stejar, masa de dining din lemn masiv si fronturile mobilierului ales.

S-a propus o bucatarie in stil retro, ca zona de accent a amenajarii, pentru a intrerupe stilul clasic abordat in celelalte spatii. Nuanta de bleu diafan a frigiderului SMEG a fost preluata ca accent in realizarea corpurilor inferioare de mobilier.

Scenografia culorilor a fost preluata si in realizarea insertiei ceramice cu motive decorative din interiorul pardoselii de lemn. Dinamica bucatariei este pusa in valoare de lumina naturala ce patrunde in aceasta incapere. Pentru a plusa eleganta spatiului, s-au folosit perdele albe. In acest fel, zona de dining si living devine o prelungire fireasca a bucatariei.

Dormitorul matrimonial emana aceeasi simplitate cu note clasice, prin mobilierul ales si ancadramentele decorative montate pe pereti. S-au folosit tonuri neutre de gri, bej si alb care, alaturi de textura aleasa pentru peretele cu tablia patului, induc un sentiment de bine, de relaxare, invitand la odihna. Pardoseala din lemn de stejar ofera acelasi plus de bogatie vizuala si tactila.

Biroul a fost proiectat ca un spatiu discret si cald, potrivit pentru recreere dar si pentru lucru. Colectia generoasa de carti si tablouri a beneficiarului a fost expusa aici, intr-o biblioteca ampla, custom made.

Pentru cele doua bai, s-au ales finisaje Porcelanosa cu aspect natural, de lemn si piatra. Lavoarul tip bowl de la Ideal Standard si bateriile Amba de la Kludi sunt o prezenta moderna binevenita. In ambele bai, cromatica albastra mobilierului contrasteaza cu finisajele neutre alese.

Rasfoieste amenajarea in Albumul „Lifestyle Design Interior 2018”, pe care il poti comanda AICI

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.