VIDEO – Amenajare Hotel Filitti – arh. Cristiana Zgripcea

Am fost în vizită la Hotel Filitti, un nou boutique hotel din centrul istoric al Bucureștiului. Hotelul amenajat de arh. Cristiana Zgripcea redă atmosfera interioarelor de epocă într-o manieră contemporană. Proiectul de amenajare hotel este prezentat și în albumul nostru „Lifestyle Design Interior” 2019. 

Clienții și-au dorit un spațiu prețios, modern și funcțional, cu elemente care să emane un aspect de lux. O altă cerință a vizat distribuirea inteligentă a bugetului. Poziționarea hotelului în plin centru vechi al Micului Paris a inspirat crearea unei atmosfere de epocă. Ea a fost interpretată în cheie contemporană, prin inserarea de elemente vintage și materiale veritabile folosite în trecut.

Stilul de amenajare interioară pentru această amenajare de hotel este unul modern-retro, cu accente pop-up. Amenajarea a pornit de la locație și funcțiuni, puse în evidență prin finisajele și mobilierul propus. Deși este un hotel, ambianța din camerele de cazare emană confortul propriei locuințe.

Floarea de bumbac – un laitmotiv al amenajării

Cromatica predominantă este de alb – negru, o cromatică în tendințe. S-au inclus accente de verde și roz pudrat care să inducă starea de confort specifică unei locuințe private.

Amenajarea camerelor

Camerele sunt concepute ca mixuri inspirate de contraste, în care finisajele prețioase sunt dispuse alături de cele brute. Catifeaua folosită pentru draperii și tapițerii, de exemplu, contrastează cu plafonul din beton aparent, păstrat în formă creată de turnare.

Băile sunt amenajate cu mult alb și obiecte sanitare minimaliste, cu forme contemporane. Lavoarul freestanding de la Dalet aduce un aer modern și prețios spațiului.

S-au propus băi cu duș, finisate integral cu mozaic din marmură de Cararra, pus în evidență de placajele cu oglindă bronz și argint. Pentru a menține aerul exclusivist, s-au propus obiecte sanitare Dalet și baterii Kludi.

Amenajarea restaurantelor

Restaurantul de la parter nu beneficiază de o suprafață generoasă, însă arată spectaculos datorită îmbinărilor dintre finisajele de cea mai bună calitate. S-au folosit piatră naturală, agata naturală, catifea, structuri metalice vopsite în câmp electrostatic. Toate acestea sunt puse în evidență de lumina caldă a corpurilor de iluminat. Acestea creează un joc spectaculos de lumini, umbre, transparente și translucidități.

Amenajare restaurant parter Hotel Filitti, arh. Cristiana Zgripcea

Amenajare restaurant parter Hotel Filitti, arh. Cristiana Zgripcea

Amenajare restaurant etaj Hotel Filitti

Amenajarea a durat aproape doi ani și cea mai mare provocare a fost ca finisajele alese să fie conforme cu viziunea asupra designului final, dar și cu bugetul impus de beneficiar și cu normele actuale din industria hotelieră.

Hotel Filitti în albumul Lifestyle Design Interior 2019

Echipă proiect: arh. Cristiana Zgripcea, Petru Băleanu, Alexandru Morar

Localizare: București

Durată proiect amenajare: doi ani

Suprafață utilă: 800 mp

Autori fotografii: Horia Manolache

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.