Amenajare Eleganta si Luminoasa intr-un Apartament din Bucuresti

Daca ai rasfoit deja albumul nostru Lifestyle Design Interior, ti-a atras cu siguranta atentia aceasta amenajare de interior din Bucuresti. Proiectul realizat de arh. int. Irina Ursu de la IUstudio in 2016 se distinge prin liniile simple, dar elegante. Beneficiarii acestui spatiu, o familie tanara cu doi copii (o fetita de 2 ani si un baietel de 4 ani), si-au dorit o locuinta moderna, luminoasa, cu suficiente locuri de depozitare, fara elemente care sa incarce inutil spatiul.

Arhitecta si-a imaginat o amenajare cu forme clare, in culori de pamant, cu depozitari ascunse – un spatiu ordonat si aerisit, dar care sa raspunda la toate nevoile familiei. S-a urmarit ca fiecare membru al familiei sa isi gaseasca locul si echilibrul – de aici multiplele zone de relaxare. 

Desi apartamentul are o suprafata generoasa, bucataria are o dimensiune redusa, prin urmare s-a exploatat la maxim fiecare centimetru patrat pentru a crea suficient spatiu pentru depozitare si electrocasnice. S-a optat pentru o mobilare pe verticala si insula de bucatarie, care serveste si pentru luat masa.

In aceasta familie se gateste zilnic, de aici nevoia de a inchide bucataria, fara a o izola vizual de restul spatiului. Solutia gasita a fost alegerea unor panouri din sticla glisanta, care sa permita legatura cu zona de living si patrunderea luminii naturale.

Placarea cu sticla vopsita si termotratata reflecta lumina si creeaza impresia de spatiu

Culorile sunt alese pentru o oferi profunzime spatiului, deoarece mobilarea pana in tavan contribuie la senzatia de amplificare a inaltimii. Prin compartimentare, forme si finisaje, s-a reusit crearea unei atmosfere ordonate si echilibrate.

S-a dorit un living elegant, dar totodata calduros. Pentru ca incaperea are multe deschideri, a fost nevoie sa fie protejata vizual, de aceea s-a optat pentru perdele si draperii, in ton cu nuanta canapelei. Suprafata ampla a spatiului a permis crearea unor zone diverse – de dining, de relaxare, fotoliu pentru citit plus spatii de depozitare.

Pe peretele opus ferestrelor s-a montat un fototapet cu o cala supradimensionata, ce face ca mobilierul si livingul sa capete o scara mai confortabila vizual.

Dormitorul matrimonial are un aer rafinat si este dotat cu baie proprie si dressing. Se remarca peretele din spatele patului, placat cu panouri 3D din fibre naturale, vopsite intr-un gri ce contrasteaza placut cu noptierele bej lucios.

In dormitorul matrimonial, covorul bleumarin sporeste atmosfera sofisticata a spatiului.

Cei doi copii vor locui impreuna ceva vreme, prin urmare camera copiilor a fost creata pentru amandoi. Pentru ca sunt in crestere, iar nevoile lor in continua schimbare, s-a optat pentru un mobilier modular, usor de reconfigurat odata cu trecerea timpului.

Atmosfera terna data de mobilare este inveselita prin desenul stilizat de pe perete si obiectele de mic mobilier in culori pastelate.

Baile din apartament au dimensiuni reduse, iar baia matrimoniala trebuia sa gazduiasca si masina de spalat si uscatorul de rufe, care au fost ascunse intr-un dulap placat cu oglinda. S-a optat pentru placare partiala cu sticla, care contribuie la marirea vizuala a spatiului, impreuna cu oglinzile.

Mobilierul din baie este Formmat by Delta Studio, conceput pentru a se adapta nevoilor utilizatorilor. Obiectele sanitare si bateriile achizitonate prin Delta Studio contribuie la aerul modern al spatiului.

Echipa proiect: IUstudio – arh. int. Irina Ursu
Consilier de vanzari Delta Studio: Monica Petrescu
Oras: Bucuresti
Anul finalizarii: 2016
Beneficiari: familie tanara cu doi copii
Dimensiune spatiu: 140 mp
Autor fotografii: Alexandru Prodan

Descopera mai multe despre aceasta amenajare in albumul de design interior Lifestyle Design Interior lansat de Delta Studio in decembrie 2016. Albumul poate fi comandat aici.

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.