VIDEO – Amenajare de Interior Moderna Apartament 4 Camere – Gavia Concept

Va prezentam o amenajare de interior moderna realizata de Gavia Concept pentru un apartament de 4 camere din zona Tineretului, Bucuresti. Bugetul aproximativ al amenajarii: 35000 eur.

Apartamentul are o suprafata utila de 80 mp si este amenajat pentru un cuplu tanar, Oana si Cosmin. Ei au o fetita de sapte ani si locuiesc impreuna cu strabunicii Carinei. Echipa de proiectare a pornit de la o intrebare pe care o pune tuturor clientilor, la inceput: „daca amenajarea ar fi o persoana, ce fel de persoana ar fi aceasta?”. Oana si Cosmin au spus ca amenajarea de interior ar fi o femeie care se imbraca foarte relaxat, cu o pereche de jeansi, o camasa, dar care este si usor nonconformista. Aceste caracteristici au fost transferate in designul de interior, realizat intr-un stil modern, fresh, cu accente industriale, mai nonconformiste.

Amenajare living

Pentru amenajarea livingului, Gavia Concept au pornit de la ideea de plante verzi. Beneficiara isi dorea sa aiba o amenajare cu multe plante, insa stia ca nu ar reusi sa aiba grija de acestea. De aceea, solutia gasita de arhitecte a fost pictarea lor pe pereti, pentru a beneficia de prezenta plantelor in interior. Acestea, impreuna cu acvariul cu pesti colorati, invita natura in interior si induce o stare de calm si relaxare.

Amenajare living modern cu plante pictate - Gavia Concept

Amenajare living modern cu plante pictate – Gavia Concept

Unul dintre obiectele preferate de proprietari in zona de living este fotoliul pictat. Initial, s-a propus un fotoliu care le-a placut foarte mult proprietarilor, din punct de vedere cromatic, insa acesta nu era suficient de confortabil. De aceea, s-a achizitionat un fotoliu confortabil, s-a realizat o pictura in gama cromatica dorita, aceasta a fost printata pe panza si, ulterior, s-a tapitat fotoliul dorit.

Amenajare living modern cu alb si bleu

Amenajare living modern cu alb si bleu

In zona de living, se remarca peretele cu televizorul, pe care s-au pozitionat trei comode in miniatura. Ele aduc o nota creativa si vesela spatiului. Din punct de vedere cromatic, s-a optat pentru mult alb si tonuri de bleu. Acestea creeaza o atmosfera senina si confortabila in aceasta amenajare de interior moderna.

Amenajare bucatarie

Albul se regaseste si in amenajarea de bucatarie, unde s-a reluat pictura cu plante verzi. S-a propus un mobilier de bucatarie modern, minimalist, cu fronturi din MDF vopsit lucios, care sa reflecte lumina si sa sporeasca impresia de spatiu. Pentru peretele dintre corpurile de mobilier, s-au ales placi de gresie in forma de hexagon, motiv ce aduce dinamism compozitiei. Rezultatul este un design interior scandinav, cu accente industriale, regasite atat in metalul scaunelor cat si in sistemul de iluminat, realizat de Cosmin, DIY (Do It Yourself).

Amenajare bucatarie in stil scandinav, cu accente industriale

Pentru amenajarea camerei copilului, Gavia Concept au pornit de la tematica Frozen, unul dintre cele mai indragite filme pentru copii Disney. Camera in stil Disney pare intr-adevar desprinsa din Regatul de Gheata: tot mobilierul a fost creat custom-made, cu forme inspirate de palatul de gheata cu turnuri luminoase.

Amenajare camera fetita cu tematica Disney – Frozen

Toate detaliile din amenajare au tematica Frozen: corpul de iluminat are forma de fulg de gheață, corpul de iluminat de deasupra biroului este inspirat de forma țurțurilor de gheață, iar scaunul de birou pare taiat din gheață. Pe peretele din stanga, o fereastra se deschide spre lumea personajelor din Regatul de Gheata: Elsa, Anna, Hans si Sven. Este o amenajare de camera de fetita extrem de reusita!

Amenajare camera fetita cu tematica Disney – Frozen

Amenajare dormitor matrimonial

Dormitorul matrimonial este amenajat in stil scandinav, iar accentul din amenajare cade pe peretele din spatele patului. Corpurile de iluminat de deasupra noptierei completeaza inspirat atmosfera de relaxare si caldura, necesara intr-un spatiu de dormit.

Amenajare Bai

Apartamentul este dotat cu doua bai, amenajate in stil scandinav, cu mult alb si accente industriale.

Baia matrimoniala foloseste un design interior minimalist, albul fiind alegerea ideala intr-o baie de dimensiuni mici. In zona de lavoar, s-a creat o nisa de depozitare, acoperita cu oglinda. Aceasta are rol de marire a spatiului si de reflectare a picturilor de pe perete, realizate de Madonia Art.

Amenajare baie matrimoniala alba

Spatiul este dinamizat de jocurile geometrice – faianta alba in stil metro tiles (stil subway) Scale White de la Kerama Marazzi alterneaza cu gresia hexagonala Twist White, de la Delta Studio. Este aceeasi gresie folosita si pentru peretele din bucatarie. Desi este o baie de dimensiuni reduse, cada freestanding s-a integrat extrem de reusit.

Amenajare baie matrimoniala alba

Amenajare baie matrimoniala alba

In cel de-al doilea grup sanitar, s-a folosit aceeasi idee: alb si jocuri geometrice. Si aici s-au folosit placile ceramice in forma de hexagon, una dintre tendintele in design interior ale momentului. Baia alba este inveselita de corpul de iluminat in forma de joben, pozitionat deasupra lavoarului freestanding Rondo de la Dalet.

Amenajare grup sanitar

Beneficiarii sunt extrem de incantati de aceasta amenajare de interior moderna, care le descrie extrem de bine stilul de viata si felul de a fi.

Foto: Antonio Cioarek/Casa Mea

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.