Amenajare de Birou in Stil Industrial – Primaverii Headquarters, Bucuresti

Tot mai multe companii incearca sa le ofere astazi angajatilor birouri amenajate in mod creativ, pentru a-i incuraja sa vina cu drag la locul de munca si sa lucreze mai eficient. Este si cazul acestui proiect, realizat de arh. Cristiana Zgripcea – o amenajare in stil industrial pentru sediul central din Bucuresti al unei multinationale, poate cea mai inedita si revolutionara dintre companiile aparute recent la nivel mondial. Birourile ocupa o suprafata de 250 mp intr-o cladire situata pe Bulevardul Primaverii din Bucuresti. 

S-a propus o amenajare in stil industrial-urban, care sa emane insa caldura si confortul necesare lucrului de zi cu zi. Din acest motiv, s-au folosit materiale naturale, puse in valoare prin contraste cromatice atent regizate. Acestea preiau din raceala elementelor brute: beton aparent, glasvand cu cadre metalice, cromatica predominanta de griuri.

Lumina calda si difuza a fost inca un element foarte important care contribuie la crearea unui spatiu confortabil vizual. Spatiile adapostesc atat functiuni dedicate lucrului efectiv: open-space cu puncte de lucru, meeting rooms, sala de conferinte, call rooms, dar si spatii de relaxare si deconectare.

Unul dintre elementele distinctive ale spatiului este acest perete placat cu parchet, care se prelungeste in sala de conferinte

Pentru amenajarea de bucatarie s-a propus o insula de servire, care sa ii stimuleze pe colegi sa socializeze, dar si un sistem performant pentru jocuri (tip wee), care sa intrerupa monotonia zilelor de lucru. Peretele finisat cu vopsea tip tabla de scris invita la desene si jocuri creative si transforma spatiul intr-unul versatil, modificabil in functie de dispozitia utilizatorilor.

„Dificultatea lucrarii fost termenul extrem de scurt al beneficiarilor in care trebuia sa ne incadram cu proiectarea, livrarea produselor si punerea acestora in opera, moment in care furnizorii ne-au convins inca o data de seriozitate si promptitudine . Din momentul in care am preluat proiectul pana la termenul de realizare al obiectivului am avut la dispozitie 6 saptamani, fiindu-mi oferita atat calitatea de arhitect, cat si cea de project manager”, ne-a povestit arh. Cristiana Zgripcea despre proiect.

In foarte mare procent, atat elementele decorative, de iluminat, branding, cat si obiectele de mobilier au fost realizate pe comanda, mulandu-se pe necesitatea utilizatorilor si pe coordonatele impuse de companie la nivel global.

Baile sunt amenajate in stil minimalist, cu placi ceramice, obiecte sanitare, baterii si obiecte sanitare de la Delta Studio.

Rezultatul este unul minimalist, functional, extrem de confortabil si primitor. Angajatii companiei sunt extrem de incantati de spatiul in care isi desfasoara activitatea.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.