Amenajare de apartament inspirată de ambientele spa

„Un spa personal” devine realitate intr-un decor ce imbina inspirat nuante neutre si accente metalice. Toata amenajera s-a realizat pe o suprafata de 74 mp, iar meritul le revine arhitectilor Alina Stoian, Ioana Meves, Oana Iana, Raluca Silion si Bianca Abacioaei.

Beneficiarul si-a dorit o amenajare neutra, curata, cu intreruperi subtile de accente de culoare si texturi. Amenajarea a presupus o renovare completa, fiind mentinuta doar compartimentarea interioara initiala.

Proprietarul este un fan al atmosferei de spa, asadar spatiul a fost pastrat aerisit, cu o cromatica in care predomina tonuri neutre de gri, provenite din diferite texturi de piatra naturala sau vopsea decorativa.

Paleta cromatica  neutra este pusa in evidenta prin esenta calda a parchetului de stejar, element dominant in amenajare, ce aduce o nota eleganta spatiului.

Accentele pretioase de metal se regasesc si in zona de dormitor, incalzite de o pardoseala acoperita cu mocheta. „My personal spa”, cum l-a denumit beneficiarul, este impartit in zona de dormit si zona de relaxare. Includerea unei cazi freestanding cu alura retro in spatiul de noapte, cu o baterie freestanding din acelasi registru vintage, creeaza un decor rafinat, de boutique-hotel. Peretii gri si accentele metalice aduc masculinitate compozitiei.

Accesul in apartament se face direct in living, delimitat de bucatarie printr-un toc de trecere care marcheaza vizual cele doua zone. Unitatea celor doua incaperi este asigurata de peretii si fronturile de mobilier gri. Bucataria are o nota industriala si este accesorizata de elemente metalice – manere si corpuri suspendate cu grilaj metalic. Depozitarea la vedere alterneaza cu zonele ascunse si cele partial acoperite de plase metalice. Efectul este unul industrial-chic, pus in valoare prin iluminarea cu led.

Baile urmeaza aceeasi cromatica neutra, punand la dispozitie spatii de depozitare generoase. Includerea gresiei cu aspect de marmura, iluminata discret prin leduri, este un detaliu ce creeaza o atmosfera pretioasa.

Decorul capata forta prin dialogul materialelor folosite, evidentiate de contrastele umbra-lumina si jocul clasic-contemporan.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.