Amenajare de apartament în spirit industrial

Un apartament din Centrul Vechi al Capitalei, cu o suprafață de 60 mp, a fost amenajat în spirit industrial-urban de către arhitecta Carmen Tănase.

Apartamentul de față a fost preluat în stadiu nefinisat, la gri. Clientul și-a dorit un design interior care să se preteze închirierii în regim hotelier.

Amenajarea s-a derulat de la gresia hexagonală cu aspect de marmură din baie, care a fost preluată și în zona de zi și integrată în parchetul de lemn din hol și living. Este un truc ce oferă spațiului unitate și continuitate.
Punctul de atracție vizuală din living este canapeaua roșie în formă de L, cu picioare metalice care să mențină nota industrială. Din motive practice și estetice, s-a lăsat cât mai mult spațiu liber.

Bucătăria și locul de luat masa sunt dispuse într-un open space, dominat de tavanul din beton aparent, pe care se proiectează corpul de iluminat realizat la fața locului din țevi de cupru și becuri, ca o rețea care leagă diferitele zone funcționale. Combinarea de materiale în stare naturală (beton, cupru, lemn, gresie cu aspect de marmură) creează un spațiu extrem de interesant, cu look industrial.

Mobilierul de bucătărie este dispus pe un singur perete și integrează o placare cu faianță, ca replică pentru marmura regăsită și în hexagoanele sus-menționate. Masa este elementul care delimitează vizual zona de gătit de zona de relaxare.

Dormitorul și baia sunt separate de zona de zi. Dormitorul are o alură feminină, dată de peretele roz-gri, și este dotat cu mobilier minimalist, în stil nordic. Și aici, s-a propus doar mobilierul strict necesar, pentru a crea senzația de spațiu.

Amenajarea rezultată este una modern-industrială, cu accent pe funcționalitate.
Baia de mici dimensiuni este excelent compartimentată și folosește finisaje naturale – ceramica tip marmură, lemn natural și sticlă. S-au ales obiecte sanitare cu forme minimaliste – lavoar tip bowl de la Dalet, vas de WC și bideu Ideal Standard.

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.