Amenajare Casa Naturalia – oaza urbana cu delicatese bio

Casa Naturalia este o cofetarie-patiserie cu specific bio-raw-vegan, deschisa in luna octombrie 2015 in Bucuresti, in zona Unirii. Desfasurata pe o suprafata de 90 mp, s-a dorit a fi un refugiu natural intim si calduros, in aglomeratia central bucuresteana.

Proiectul a fost realizat de echipa Avantgardesign: designerii de interior Simona Bonea si Bogdan Apostoiu si arhitectul Victor Popescu. Proiectul a inclus si identitatea de brand pentru prima locatie de acest gen deschisa de proprietarul retelei de magazine-supermarket Naturalia.
DSC07075

Provocarea a fost aceea de a combina elemente cat mai naturale intr-un stil rafinat, care sa transmita filosofia bio din spatele brandului fara a sufoca vizual spatiul. Alegerea materialelor a fost fireasca, optandu-se pentru finisaje naturale (lemn si piatra), inclusiv in identitatea vizuala a brandului.

logo

Spectaculoasa este forma ondulata a tavanului, proiectat de arhitectul Victor Popescu si realizat de firma Atipic, cu o imbinare de tip „coada de randunica”, ca o forma de puzzle.

DSC07085

Plafonul este realizat din placaj stratificat de plop, care preia forma valurita in 3D ce dialogheaza cu elementele de mobilier cu linii usor curbate. Acestea se aliniaza finisajelor peretilor si pardoselii, care pastreaza venaturile lemnului si pietrei, creandu-se un efect de amplificare si fluidizare a spatiului.

IMG_7486

Mobilierul este in intregime proiectat de echipa de arhitecti si designeri si fabricat de Delta Studio.

DSC07084

Pentru pardoseala, s-a folosit gresie Alamo de la Dalet, in placi de 120 x 19,5 cm. In spatiul de servire, peretii sunt acoperiti cu placi ceramice  Oxo Garden Arena de la Porcelanosa (faianta cu model de frunze). Canapelele sunt custom made la Meranti, iar corpurile de iluminat sunt furnizate de Luminna.

DSC07092

In baie s-au folosit placi ceramice de la Dalet, un melanj inspirat intre colectiile Natural KT, Natura Woo Birch, Natura Wood Oak. Obiectele sanitare sunt furnizate de Delta Studio.

IMG_7387

DSC07030

Tapetul contine un imprimeu natural de flori de cires si, impreuna cu ardezia ce imbraca doi pereti de accent, dau personalitate spatiului, reusind sa transpuna intr-un mod degajat natura in aceasta oaza urbana.

final

 

 

 

 

Înscrie-te la newsletter

Află cele mai noi tendințe și cele mai bune sfaturi de amenajare.